04.06.2020.

08:00

Foto:

Zabava

NA LETO POČINJE SNIMANJE "CRNE SVADBE"! Evo ko su GLAVNI JUNACI prve domaće HOROR SERIJE! Sve se vrti oko VLAŠKE MAGIJE...

Uliks Fehmiju i Nikola Kojo igraće u prvoj domaćoj horor seriji "Crna svadba"! Poznate glumce gledaćemo u ulozi inspektora koji rešavaju misteriozna ubistva po istočnoj Srbiji.

Vlaška magija

Snimanje počinje na leto, a ugovoreno je da se radi deset epizoda.

- Uliks i Kojo igraće inspektore zadužene za rešavanje brutalnih ubistava. Radnja serije smeštena je u istočnu Srbiju, biće dosta mističnih momenata i često će se pominjati famozna vlaška magija - priča dobro obavešteni izvor Informera koji je pročitao scenario i dodaje:

Informer

- Glavnim junacima biće veliki izazov da otkrivaju morbidna ubistva i susreću se sa raznim čudnim pojavama i narodnim običajima.

Serija je nazvana "Crna svadba" po istoimenom vlaškom obredu.

- Kada umre mlad muškarac stasao za ženidbu, priređuje mu se takozvana crna svadba. On se sahranjuje u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Informer

Ona simbolično sklapa brak sa pokojnikom kako bi se njemu "umirila duša". Takav brak traje narednih godinu dana, a tek onda mlada ima pravo da nastavi sa svojim životom i nađe novog izabranika - objašnjava naš sagovornik.

Premijera na proleće

Kreatori serije su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić, koji je ujedno i reditelj. Premijera je planirana sledećeg proleća na Superstar kanalu, a repriza će biti dan kasnije na RTS.

Jelena Đokić igra psihologa

Glavni ženski lik u "Crnoj svadbi" biće Jelena Đokić, koja će se pojaviti u ulozi psihologa.
- Njen lik biće od velike pomoći inspektorima, koje igraju Uliks Fehmiu i Nikola Kojo. Pomagaće im u rešavanju najtežih ubistava. Ona će praviti psihološke profile ubica kako bi ih lakše uhvatili - kaže izvor Informera.