18.06.2020.

07:40

Foto:

Zabava

EKSKLUZIVNO! ŽIVOT PRVE DAME SFRJ NA MALIM EKRANIMA! Snima se serija o Jovanki Broz, evo ko se bori za GLAVNU ULOGU!

O životu najintrigantnije prve dame Jovanke Broz biće snimljena TV serija, ekskluzivno saznaje Informer! U istorijskoj drami scenaristkinje Milene Vlaović pod nazivom "Jovanka" opisaće se mnogi do sada nepoznati detalji o supruzi bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

6 epizoda

imaće prva sezona serije 'Jovanka'

- Jovanka i Tito su par koji je obeležio jedan deo istorije, ne samo bivše Jugoslavije nego i celog sveta. Tito je bio cenjeni državnik, a supruga ga je pratila na skoro svim putovanjima. I njen život bio je podjednako interesantan kao i njegov. U seriji će biti prikazana velika ljubav poznatih supružnika, ali i njihove rasprave i rastanak pred njegovu smrt - priča dobro obavešteni izvor Informera.

Serija će se snimati u produkciji kuće "Adrenalin", a izvršna direktorka Tea Korolija kaže da su pripreme za ovaj visokobudžetni projekat uveliko u toku.

- Kastinzi za ulogu Jovanke počeće na jesen, a planiramo da glavnu glumicu tražimo na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Serija će se snimati na brojnim lokacijama u regionu, ali i u svetskim metropolama - Moskvi, Rimu i Kairu. Početak snimanja planira se za leto 2021. godine, a prva sezona imaće šest epizoda - kaže naša sagovornica i dodaje da će ova drama biti prepuna nepoznatih trenutaka iz života čuvenog bračnog para:

- Cela priča će biti ispričana iz Jovankinog ličnog ugla. Ona i Tito biće prikazani kao obični ljudi sa svim svojim slabostima, strahovima i patnjama.

Nataša i Snežana već viđene za ulogu

Kako se šuška, veliku šansu za ulogu Jovanke Broz u seriji "Jovanka" imaju Snežana Savić i Nataša Ninković.
- Volela bih da je glumim, jer fizički ličim na Jovanku. Bio bi mi veliki izazov da se nađem u ulozi jedne takve istorijske ličnosti. Ima mnogo toga misterioznog iz njenog života što bi bilo veoma interesantno za gledaoce - kaže Snežana za Informer, dok se Nataša do zaključenja ovog broja nije javila na telefon, pa smo ostali uskraćeni za njen komentar.