Autor: Informer.rs

28.06.2020.

08:47

Foto:

Zabava

OTKRIVENA VELIKA TAJNA iz filma ''BOJ NA KOSOVU'' koju malo ko zna - ON je mnogo doprineo, a SAMO MU ČUJEMO GLAS!

Film Zdravka Šotre "Boj na Kosovu" predpostavljamo da mali broj vas koji ovo čitate nije pogledao. Ako niste gledali ceo, onda ste barem videli neku scenu.

IMALA JE EROTIČNE SCENE u ''Senkama nad Balkanom'' - Nataša Ninković RAZBILA TABU o SENZUALNOSTI! Pohvalila Bjelogrlića!

Informer

Film koji je pravljen kako bi se obeležila 600. godišnjica kosovske bitke ostao je po mnogo čemu upamćen - greškama koje su napravljene tokom snimanja, čuvenim replikama, ali i o muzici koja prožima ceo film.

VOLELA GA JE VIŠE OD SEBE, a u braku su ŽALILI ZA OVIM! Muž Radmile Savićević je bio GLUMAC - Jugoslavija ga je VRLO POŠTOVALA!

Ono što je svako ko je barem jednom pogledao film sigurno zapazio je pojanje koje se u nekoliko navrata čuje u filmu. Najizraženije je pred samu bitku kada se obe vojske pripremaju za napad.

Da li znate čiji je to glas?

Mnogi možda i ne znaju a radi se o našem vrsnom slikaru i pojcu Dragoslavu Pavlu Aksentijeviću.

Pavle Aksentijević je srpski slikar i pevač pravoslavne duhovne muzike i srpske etno muzike.

Informer

Diplomirao i magistrirao 1967. na Likovnoj akademiji u Beogradu. Pored slikarstva bavi se i pojanjem crkvene i narodne muzike Srbije i Balkana. U velikoj meri je svojim radom doprineo očuvanju srednjovekovnog melosa.