18.07.2020.

08:00

Foto:

Zabava

SPREMA SE NOVA DOMAĆA SERIJA! Sve se vrti oko NATPRIRODNIH POJAVA KOJE SU ZABELEŽENE U SRBIJI, reditelj otkriva kome su pripale GLAVNE ULOGE!

Glavni junaci Jelisaveta i Boško biće upleteni u razne misterije, poput čuvenih agenata FBI Foksa Moldera i Dejne Skali iz "Dosijea iks".

Natprirodne pojave

Reditelj Miroslav Lekić priča šta nas očekuje u seriji koja se snima u produkciji "Telekoma", "Košutnjak filma" i RTS-a. 

- Ovo je prva domaća serija koja se bavi misterijama po Srbiji. Momčilo Otašević igra novinara dnevnog lista Boška Stevanovića, koji će se susretati sa brojnim natprirodnim pojavama - kaže Lekić za Informer i nastavlja:

- U istrazi će mu pomagati udovica uglednog etnologa Arsenija Miškovića, Jelisaveta, koju igra Anica Dobra. Glavni junak dolazi kod nje da urade intervju i dobija beležnicu njenog pokojnog supruga. Njih dvoje počinju da istražuju događaje i misterije, kao i da otkrivaju mnoge tajne.
Lekić kaže da nijednog trenutka nije imao dilemu oko izbora glavne glumice.

- Anica i ja smo već radili zajedno. Ovo će biti njena prva glavna uloga u domaćoj seriji posle 31 godine. I ona se veoma raduje jer joj se dopao tekst, a do sada nije imala prilike da igra u ovakvom žanru - priča reditelj.

Premijera na jesen

Serija "Beležnica profesora Miškovića" snima se po istoimenom romanu čuvenog novinara Ratka Dmitrovića. 

- Sinopsis i scenario za ovu seriju ležali su u nekoj ladici RTS-a pune četiri godine, pa sam pomislio da neće biti ništa od snimanja. Očekujem veliki domet i uspeh, baš kao i glumci i reditelj - kaže Dmitrović za naš list. 

Planirano je snimanje 12 epizoda, koje će premijerno biti prikazane na jesen.