25.07.2020.

09:00

Foto:

Zabava

ŽIKINA DINASTIJA JE BREND! Kultna komedija se vraća u BIOSKOPE posle tri decenije, evo šta očekuje glavne aktere!

Čuveni filmski serijal "Žikina dinastija" dobija nastavak posle 30 godina! Omiljeni televizijski likovi Marija, Boba i Miša vraćaju se sledeće godine u bioskope, a igraće ih glumci iz originalne postave Rialda Kadrić, Vladimir Petrović i Nikola Kojo.

Sinovi Žika i Milan

Filmski centar Srbije odobrio je 22,5 miliona dinara za snimanje ovog ostvarenja, a producent Milan Todorović otkriva kako će izgledati kultni serijal posle tri decenije pauze.

- Nastavak "Žikine dinastije", pod nazivom "Lude godine", treba da privuče sve one koji do sada nisu gledali ovu kultnu komediju. Nikola Kojo ponovo će glumiti Mišu Pavlovića, a sada su u priči i njegovi sinovi Žika i Milan. U nastavku oni imaju ljubavne probleme, posebno stariji, pa će Miša morati da ih savetuje kako da se sa njima izbore - kaže Todorović za Informer i nastavlja:

Informer

- Mišine roditelje Mariju i Bobu igraće Vladimir Petrović i Rialda Kadrić, a Vesna Čipčić vraća se u ulozi čuvene Elze. Nastavljamo "Žikinu dinastiju" posle 30 godina koje su proletele.

Nastavak kultnog serijala snimaće se na više lokacija u Srbiji.

- Počinjemo da radimo na proleće. Odabrali smo nekoliko lokacija u strogom centru Beograda. Snimaćemo u Starom gradu, na nekim delovima grada pored Save, a onda se selimo van prestonice. Ići ćemo i u čuveno selo Milutovac, u kom su se već snimale neke scene u prethodnim delovima "Žikine dinastije". Skečevi i fore biće isti kao i u prethodnim filmovima. Sa druge strane, sve je modernizovano i u skladu sa današnjim vremenom i trendovima - kaže Todorović i dodaje da režiju potpisuje Milan Konjević.

Informer

Her Žika je brend

Jedna od glumica iz prethodnih delova Lidija Vukićević kaže da je srećna što se ponovo snima kultni serijal.
- "Žikina dinastija" je brend i mislim da će uvek biti. Ne bih imala ništa protiv da ponovo budem deo glumačke ekipe, ali sada sam angažovana na nekim drugim projektima - kaže glumica.

Radošev film dobio 52 miliona dinara


Osim za "Žikinu dinastiju", Filmski centar Srbije odobrio je 52 miliona dinara za novi film Radoša Bajića "Heroji Halijarda". Ovo ostvarenje opisuje kako je srpska vojska 1944. godine spasavala američke i britanske pilote u selu Pranjani na padinama Suvobora.

- Želimo da prikažemo veliko prijateljstvo između srpskog i američkog naroda. Naš narod predvođen generalom Dražom Mihailovićem spasao je više od petsto američkih i engleskih avijatičara - kaže Bajić.