30.07.2020.

10:35

Foto:

Zabava

OVO JE GIDRIN UNUK! Viđali su se na Kališu, SMEJALI DOK IH STOMAK NE ZABOLI, a ovaj detalj o HAPŠENJU LEGENDARNOG GLUMCA NIKO NIJE ZNAO!

Unuk legendarnog glumca Dragomira Gidre Bojanića Jovan Stojanović oduševljen je što filmski serijal "Žikina dinastija" posle 30 godina dobija nastavak!

Jovan je ubeđen i da bi njegov pokojni deda bio srećan što se omiljeni televizijski likovi Marija, Boba i Miša vraćaju u bioskope, a posebno zbog toga što će ih igrati glumci iz originalne postave Rialda Kadrić, Vladimir Petrović i Nikola Kojo.

Nasmejan i vedar

- Oduševljen sam što se snima nastavak "Žikine dinastije" i siguran sam da će film biti odličan! I moj deda Gidra bi bio presrećan! Drago mi je što što su Rialda i Vladimir pristali da opet igraju Mariju i Bobu, a njihovog sina Mišu genijalni Nikola Kojo - kaže potomak slavnog glumca na početku razgovora za Informer i dodaje:

Informer

- Bez Rialde, Vladimira i Koje desila bi se ista situacija kao sa filmom "Mi nismo anđeli 3", koji nije dobro prošao kod publike. Lepo je i što se Vesna Čipčić vraća u ulozi čuvene Elze.

Jovan, čiji je deda bio rođeni Gidrin brat, posebno je oduševljen što će u nastavku glavni junak biti upravo Kojo:

- On će u filmu kao Miša da zauzme Gidrino mesto i biće isti her Žika! Deda je mnogo voleo Koju. U originalnom filmu se radnja vrtela oko dvojice deda i unuka, a u nastavku ćemo imati Mišu sa unucima Žikom i Milanom.

Stojanović se odlično seća slavnog glumca, iako je bio mali kada je on preminuo.

Informer

- Imao sam sedam godina kad je Gidra umro. Često sam ga posećivao u njegovom stanu blizu Kalemegdana. Kakav je bio u "Žikinoj dinastiji", takav je bio i u privatnom životu, nasmejan i vedar. Nikad ga nisam video tužnog ili namrgođenog - priča naš sagovornik.

Uloga obeležila eru

Jovan, koji nosi gene velikana našeg glumišta, kaže da se "Žikina dinastija" i dalje reprizira jer je naš najbolji serijal.

- Greota je što nemamo više takvih ostvarenja. Svi znaju ko je Žika Pavlović, jer je ta uloga obeležila jednu eru naše kinematografije! Drago mi je da će i nove generacije moći da gledaju nešto što ima više humora, nego nasilja - ističe Stojanović.

Gidra je hapšen
zbog viceva o Titu

Jovan kaže da je njegov deda Gidra često umeo da nadrlja zbog smisla za humor.
- Deda je privatno bio veliki šaljivdžija, baš kao na televiziji! Stalno je zasmejavao ljude. Obožavao je da priča viceve o Titu, pa su ga jednom uhapsili zbog toga. Njegov brat Milomir otišao je u policijsku stanicu po njega i zatekao ga kako sedi na stolu i zasmejava policajce vicevima o Titu - priča Stojanović.