18.08.2020.

18:56

Foto:

Zabava

OVIM POZNATIM LIČNOSTIMA JE JEDNA STVAR ZAJEDNIČKA! Osim talenta, DIVCA, LONČAREVIĆA, PEJOVIĆA I LAZOVIĆA povezuje OVO - NEĆETE POGODITI!

Možda nikada ne biste pogodili ali čuveni Vlade Divac, Dženan Lončarević, Danilo Lazović ali i Aco Pejović rođeni su baš u ovom gradu. Ali to nije sve... Pročitajte do kraja i otkrijte ko se još rodio u ovom lepom srpskom gradu.

Danilo Lazović (Brodarevo, 25. novembar 1951 — Beograd, 25. mart 2006) bio je srpski glumac. Rođen je u Brodarevu na Limu u Srbiji. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1974.

Vlade Divac proslavljeni je srpski košarkaš koji se 3. februar 1968. rodio u Prijepolju. Divac je igrao na poziciji centra u Slogi, Partizanu, Lejkersima, Hornetsima, Crvenoj zvezdi (u Evroligi) i Kingsima. Bio je jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA.

Informer

Pevač Dženan Lončarević je rođen u Prijepolju 1975. godine. Karijeru je počeo po klubovima i diskotekama, ne samo u Srbiji nego i susednim zemljama. A nakon što je sa Youtube kanala izbačeno nekoliko snimaka gde on nastupa, popularnost je samo počela da raste.

Legendarni fudbaler Sevilje i nekadašnji reprezentativac Srbije, Ivica Dragutinović takođe je rođen u ovom prelepom gradu i to 13. novembra 1975. godine.

Informer

Pevač Aco Pejović je rođen 18. aprila 1972. godine u Prijepolju. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. U jednom intervjuu je priznao da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane na reci.

Informer

I Valter je iz Prijepolja...

Vladimir Perić Valter (Prijepolje, 1919 — Sarajevo, 6. april 1945), sekretar Mesnog komiteta KPJ za Sarajevo, jedan od organizatora Narodnooslobodilačke borbe u Sarajevu i narodni heroj Jugoslavije. Po njegovim doživljajima je 1972. godine snimljen film „Valter brani Sarajevo“ sa Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi. Ovaj film je izrazito popularan u Kini.