26.08.2020.

06:00

Foto:

Zabava

DOMAĆA PUBLIKA GA OBOŽAVA, A MALO JE POZNATO DA JE PRE GLUME MAGISTRIRAO NA OVOM FAKULTETU! Danas je jedan od najpopularnijih evropskih glumaca, ALI MALO JE FALILO DA SE BAVI POTPUNO DRUGAČIJIM POSLOM!

Goran Bogdan je rođen 1980. godine u Širokom Brijegu, a u Zagreb je došao na studije, ali njegov prvi izbor nije bio gluma.

Bogdan je u glavni grad Hrvatske stigao sa potpuno drugačijom namerom. On je upisao ekonomski fakultet, na kom je diplomirao, a zatim je i magistrirao na istom unevrzitetu.

Ipak, za vreme studija, bavio se glumom u amaterskim pozorištima, a onda se odlučio na potez koji niko nije očekivao.

Već je bio pronašao posao u struci, ali ljubav prema glumi je presudila, otišao je na prijemni na Akademiju scenskih umetnosti i uspešno ga upisao iz prve, iako je bio stariji od većine svojih kolega.

Profesionalna karijera nije počela sa velikim ulogama. Put je krčio epizodama u hrvatskim sapunicama.

Situacija se promenila 2012. godine kada je zaigrao naslovni lik u romantičnoj komediji "Sonja i bik".

Od tog momenta Bogdanova karijera kreće uzlaznom putanjom, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji, pa čak i u raskošnim inostranim produkcijama.

Naša publika ga je najviše upamtila po nastupu u seriji "Senke nad Balkanom" gde je genijalno interpretirao Mustafu Golubića, a treba pomenuti da je bitne uloge igrao u serijama "Fargo“ i "Poslednji panteri".