31.08.2020.

16:01

Foto:

Zabava

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA! Počelo snimanje tv serije po delu Mirijane Bobić Mojsilović


Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe, naglasio je da je Telekom Srbija je veoma ozbiljno započeo produkciju serija i nakon dve godine.

- Sa ponosom mogu da kažem da smo postali jedan od vodećih producenata kvalitetnog TV sadržaja u zemlji i regionu. To potvrđuje i novi projekat "Azbuka našeg života", a siguran sam da će ova originalna, savremena drama pronaći svoj put do naših gledalaca kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona u kojima se emituje Superstar TV - kazao je Lučić.

U fokusu ovog televizijskog formata su muško-ženski odnosi, prepoznatljiva tema romana Mirijane Bobić Mojsilović.

"Azbuka našeg života" prema do sada dostupnim najavama serije biće karakteristična po inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku.

Kreatorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos da projekat bude realizovan u vanrednim okolnostima ove godine.

- Od dana kada sam pročitala Mirjanine knjige videla sam potencijal u njima, u činjenici da je to jednostavna, ali iskrena priča o životu, o svima nama, o savremenom društvu, uz jednu dozu dobronamernog cinizma, to je ono što mene odušeljava u njenim delima. Hvala scenaristima zahvaljujući kojima smo uspeli da prenesemo duh koje nose knjige, kao i glumcima koji su puni energije, entuzijazma i ubeđenja da radimo nešto lepo, novo i dobro - istakla je Bajić Jočić.

 

Informer

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje da se raspada.

Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamičnu radnju i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima glavnih likova, serija nam donosi ogoljenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama - o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

Mirjana Bobić Mojsilović, autorka romana po kojima serija nastaje, pojaviće se i kao specijalni gost u jednoj od epizodnih uloga.

- Bio je veoma težak zadatak da od dve knjige koje se bave istom temom, brakom i razvodom braka, iz muškog i ženskog ugla, napraviti scenario koji je zanimljiv, dinamičan, potresan, istinit i divan. Za pisca nema teže stvari nego da svoje delo daje nekome da sa njim radi šta hoće, ali moja velika sreća što sam naišla na kreativne, telentovane i skrupulozne ljude koji su me oduševili - rekla je Bobić Mojsilović.

 

Informer

Pored nje "Azbuku našeg života" oživeće pažljivo birana glumačka ekipa.

U glavnim ulogama naći će se glumački par Aleksandra Janković, prvakinja pozorišta "Atelje 212", i Jadran Malkovič koji izab sebe ima internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama Nemačke i Velike Britanije.

 

Informer



Pored njih u seriji će igrati i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Hana Beštić, Jovana Stipić, Ðorđe Mišina i drugi.

"Azbuka našeg života" je drugi projekat koji realizujemo sa Telekomom Srbija, a posebno mi je drago što baš u godini kada Contrast Studios proslavlja 15 godina postojanja nastavljamo uspešnu saradnju i radimo sa najvećim producentom i prozvođačem igranog pograma u Srbiji. Serija će se snimati 60 dana u Beogradu, Srbiji i regionu i mislim da ova serija u moru različitih sadržaja nudi nešto što je autentično i iskreno i da će se mnogi prepoznati u ovih 10 epizoda“, naveo je Nedeljko Bajić.

 

Informer

Serija će biti snimana najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim kvartovima, ulicama, hotelima i restoranima, kao i na atraktivnim lokacijama jadranskog primorja u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Premijerno emitovanje serije planirano je za 2021. godinu na kanalu Superstar TV dok će se repriza emitovati na Prvom programu Radio televizije Srbije.

Superstar TV kanal mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.