21.11.2020.

09:00

Foto:

Zabava

VIKTOR SAVIĆ O PROJEKTU KOJI MNOGIMA SMETA: Stranci ne žele da snimimo film o herojima s Košara!

Poznati glumac igra jednu od glavnih uloga u filmu "Košare", za koji smatra da je mnogima već sada trn u oku.

- Već godinama unazad mnoge države u svetu lobiraju da Kosovo postane nezavisna država i zbog toga im ne odgovara film u kojem se Kosovo predstavlja kao deo Srbije, što ono i jeste. Naročito mislim da im smeta to što se snima jedan epski spektakl o srpskim herojima. U inostranstvu prosto ne žele film o našim herojima sa Košara - kaže glumac za Informer.
 

Viktor ističe da je srećan što će se snimanje filma "Košare" reditelja Balše Đoge nastaviti u januaru sledeće godine.

- Drago mi je što ćemo posle pauze nastaviti da radimo na ovom sjajnom projektu. Sa Balšom sam i privatno dobar, idemo zajedno na utakmice i odlično sarađujemo - kaže Savić.
 

Film "Košare" govori o srpskim vojnicima koji su junački položili svoje živote dok su branili teritoriju Srbije od napada terorističke organizacije OVK, koja je bila potpomognuta vazdušnim napadima NATO pakta. U filmu glume i Miloš Biković, Luka Grbić, Jovan Jovanović, Aleksandar Radojičić...

Informer

Miloš Biković je nedavno u intervjuu za Informer prokomentarisao prekid snimanja filma "Košare".

- Nismo se udostojili kao narod da uradimo taj projekat onako kako ti heroji zaslužuju. Očekivao sam da će se tako nešto dogoditi jer imam utisak da se rat i dalje vodi nad grobovima i sećanjima tih ljudi. Odrekao sam se honorara od tog filma, jer nisam želeo da uzmem ni dinar da bih se uopšte udostojio da glumim u njemu. Nadam se da će se sve nesuglasice rešiti i da će se snimanje filma nastaviti. Država u ovakvim situacijama mora da reaguje ako se već takav projekat našao u rukama ljudi koji ne mogu da ga realizuju - kaže Biković.