08.12.2020.

12:34

Foto:

Zabava

NE ZAMERI MI, JA BIH IPAK NEŠTO SVOJE DODAO... Ivan Bosiljčić o saradnji sa pokojnim TIKOM - Bio mu je OTAC u "Urgentnom", a po ovoj SCENI ga pamti

Juče nas je napustio još jedan veliki glumac, koji je svojim ulogama ostavio značajan trag, kako u srpskoj pozorišnoj umetnosti, tako i u kinematografiji. 

Tihomir Arsić preminuo je posle borbe sa teškom bolešću, u 64. godini života. Mnogim kolegama je ostao u lepom sećanju kao umetnik i kao čovek, a jedan od njih je i Ivan Bosiljčić, koji je sa Tikom igrao u "Urgentnom centru".

Informer

Ivan Bosiljčić i Tika Arsić u seriji "Urgentni centar"

U ovoj seriji odigrali smo kompleksan odnos oca, koga nije bilo u ključnim životnim momentima, i sina koji je čeznuo za očevom ljubavlju. Pored izuzetne fizičke sličnosti, glumački senzibiliteti su se nesvakidašnje poklopili. Sve je odigrano sa neverovatnom toplinom – seća se popularni glumac i ističe da je ovaj odnos bio ključan za razumevanje njegovog lika u seriji, doktora Nemanje Arsića.

Informer

Tihomir Tika Arsić

Dobro se sećam snimanja naše prve zajedničke scene ispred Urgentnog centra, gde se otac i sin susreću posle mnogo godina. Tika mi je kratko rekao: „Boske, ne zameri, ja ću ovde malo promeniti tekst. Voleo bih da izgovorim nešto iz svog života.“ Šta je to Tika ubacio u ovu scenu verovatno će prepoznati samo njegovi najbliži, jer je njima to i posvetio. Najiskrenije saučešće njegovoj predivnoj porodici sa kojom sam provodio lepe trenutke u Pozorištu na Terazijama – izjavio je Bosiljčić.