25.12.2020.

19:10

Foto:

Zabava

EMINENTNI NOVINAR I MUZIČKI KRITIČAR PETAR LUKOVIĆ O BENDU ŽELJKA MITROVIĆA "THE MONX" I SARADNJI SA SKAJ VIKLEROM!

Kao politički i rok kritičar pisao je za mnoge jugoslovenske novine i časopise kao što su "Džuboks", "Mladost", "Polet", "Nedelja", "Nedeljna Dalmacija", "Politika", "Oslobođenje", "Vjesnik", "Rok 82", "Rok"...Nekadašnji glavni i odgovorni urednik uglednog portala "E-novine", a trenutno njegove autorske tekstove možemo ćitati na regionalnom portalu "XXZMAGAZIN".

Informer

Petar Luković ovog puta dao je svoju muzičku kritiku najsvežijem domaćem fank-rok zvuku, odnosno najnovijim saradnjama benda Željka Mitrovića "The Monx" i Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera, na pesmama "Dodaj mi Funk" i "Laž".

Željko Mitrović je prihvatio interesantnu opkladu i izazov od strane muzičke zajednice Srbije - da za 30 nedelja napiše, isproducira i snimi videe za 30 pesama. Treća po redu jeste duet pesma sa Skaj Viklerom "Dodaj mi Fank", a evo šta je eminentni novinar i kritičar Petar Luković o njoj rekao:

Informer

Četvrta po redu pesma Željkovog benda "The Monx", jer dobre stvari zaslužuju svoju katarzu, je ponovo saradnja sa večitim buntovnikom i pesnikom ulice Skaj Viklerom, pod imenom "Laž". A Petar Luković je dao sledeću muzičku kritiku:

Informer

- Za razliku od pesme "Dodaj mi funk" koja kao brzi voz udara slušaoca hipnotičkim ritmom, numera "Laž" je muzički komplikovanija, mnogo više jazzy, s naglašenim soul pasažima i inteligentnim klavijaturama koje donose retro dah sedamdesetih godina. Međuigra ritam sekcije i vokala stvara opuštenu cool-atmosferu u kojoj do izražaja dolaze efektni detalji, poput duvačkih upada ili efektnih bas linija, što čitav ugođaj izdiže na nivo instrumentalne maestralnosti i perfekcije. Konačno, ova je pesma dokaz da termin "funk" nije jednoznačna šema; naprotiv, naglašena emocionalost i sposobnost da se energija primeni na ovakav up-tempo, govori o vrhunskim muzičarima čije se uživanje i radost mogu gotovo fizički osetiti. Funky funk, definitivno! 

Fank kao kreativni izazov za mnoge muzičare širom sveta, našao svoje muzičko utočište u bendu "The Monx" gde sa virtuoznim muzičarima u narednim nedeljama ima tendenciju da dobije svoju najblistaviju formu!