29.01.2021.

09:45

Foto:

Zabava

PROSLAVLJENA GLUMICA PRIČA O SVOJOJ KULTNOJ ULOZI! Vesna Čipčić: Smeta mi što me pamte po Vrućem vetru!

Ni 41 godinu kasnije od premijere prve epizode na RTS Vesna ne može da se "otarasi" popularnosti zbog ove serije.

- Ne sviđa mi se što me pamte po ulozi u seriji "Vruć vetar" kao da sam u celoj karijeri snimila samo to. Evo, na primer, dve godine nakon toga, tačnije 1982, snimila sam seriju "Pop Ćira i pop Spira" u režiji čuvene Soje Jovanović. U njoj sam igrala Ćirinu ćerku Melaniju i ta uloga mi je baš draga. Uložili smo mnogo truda i rada svi, a gotovo da se niko ne seća tog projekta - kaže Vesna za Informer.

Poznata glumica objašnjava da je ista situacija prati i sa ulogom čuvene Elze u filmovima o "Žikinoj dinastiji".

- Pored uloge u "Vrućem vetru", često kada me sretnu na ulici, pitaju me i za tu ulogu i kažu da me baš zbog nje najviše vole. Nažalost, najviše me pamte po Elzi i Šurdinoj ženi. Šta ću, publika tako zavoli neke likove i ja sam se pomirila s tim. U krajnjoj liniji, to je lepo i drago mi je što se i "Žikina dinastija" i "Vruć vetar" i danas gledaju - kaže glumica.

Gledamo je i u "Kamiondžijama"

Vesna je proteklog leta snimila nekoliko novih televizijskih projekta, među kojima je i serija "Kamiondžije d. o. o", koja je počela sa emitovanjem na RTS.
- Igram Leposavu Karabiberović, povratnicu iz Amerike, koja dolazi u Srbiju da reši svoje imovinsko-pravno pitanje. Nesrećno se zaljubljuje u Žićinog (Tihomir Stanić) tasta, deda Jarca, kog igra Branislav Zeremski. Kad uvidi da joj ne ide u ljubavi, ali i da u Srbiji stvari ne funkcionišu baš najbolje ponovo se vraća u Ameriku - priča Vesna.