02.04.2021.

16:27

Foto:

Zabava

STEFAN MILENKOVIĆ PRVI PUT OTKRIO DETALJE PRIVATNOG ŽIVOTA! Ovo sigurno niste znali o čuvenom violinisti! /VIDEO/

U okviru ovog prijekta ekipa Informera uputila se na snimanje jedne od epizoda, te smo razgovarali sa Stefanom Milenkovićem o životu i muzici u Srbiji nakon 30 godina rada i boravka u inostranstvu.

Informer

Stefan Milenković

- Taj korak nije bio odjednom, planiralo se to vremenom. Dobio sam sina prošle godine, i odatle još dodatna želja da mi sin odrasta u svojoj zemlji, uči i neguje svoj jezik - započinje Stefan.

- Moram da priznam da u današnje vreme u vreme društvenih mreža i svih drugih stvari bilo ko da se odluči baviti klasičnom muzikom, ja mu zaista skidam kapu i tu sam da podržim bilo gde i bilo koga. Ja na takve ljude vreme gledam kao na heroje jer nije mala stvar uzeti violinu ili bilo koji drugi instrument i reći hoću da se bavim klasičnom muzikom.

Informer

Stefan Milenković

Na pitanje da li će svoju publiku obradovati novim onlajn koncertom, violinista je bio vrlo skeptičan, ali nam je otkrio detalj koji je mnoge ostavio u čudu.

- Velika je razlika držati online kroncert klasične muzike u odnosu sa nekim drugim žanrom. Ta interakcija koju mi imamo dok sviramo sa publikom je zaista nešto jako posebno. Ne znam da li verujete ali ja ne slušam samo klasičnu muziku, aposlutno od svega po malo volim da čujem. Tako isto mislim da svako treba klasičnu miziku da doživi na pravi način jer ona je toliko širka da sam siguran da bi se svakom dopada kada bi malo odvoio vremena za nju - govori slavni violinista.

Sa Stefanom smo govorili o temama koje su nezaobilazne, finansijskoj krizi, prekidu njegove turneje, novim planovima, a sve to možete pogledati u nastavku teksta u video prilogu: