30.11.2021.

12:00

Foto: Promo

Zabava

BUGARSKI GLUMAC IZ "JUŽNOG VETARA" OTKRIVA: Poreklom sam Srbin, deda mi je iz Niša!

Negativac Čavdar iz nastavka hit akcije Miloša Avramovića kaže da se veoma ponosi srpskim poreklom.


- Moj deda je rođen u Nišu i tamo je živeo dugo godina. Kasnije je emigrirao u Bugarsku, gde je zasnovao porodicu i nastanio se. Tako da je moja krv delom i srpska. Pravoslavac sam kao i vi, a slični su nam i mentalitet i jezik - priča Valev ekskluzivno za Informer.

Ukočio sam leđa na snimanju

Marijan Valev kaže da se tokom snimanja nastavka "Južnog vetra" ukočio.
- Za potrebe jedne od scena trčao sam 20 do 30 puta i mnogo sam se oznojio. S obzirom na to da smo snimali noću u šumi, presekao me je hladan vazduh i ukočio sam se u leđima. Srećom, brzo me je prošlo - priča bugarski glumac.


Marijan kaže da se zato na snimanju "Južnog vetra" osećao kao kod kuće.
- Ovo je prvi put da glumim u nekom srpskom filmu. Bio sam počastvovan kada me je Miloš Avramović pozvao da budem deo ekipe zajedno sa Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem. Od momenta kada sam došao u Srbiju osećao sam se kao kod kuće. Srpski jezik dosta razumem, ali ga ne govorim baš najbolje - iskren je glumac, koji je oduševljen kako su ga dočekale kolege iz Srbije:

- Biković i Radonjić su bili dobri prema meni i često smo u pauzama od snimanja razgovarali o privatnom životu, ulogama i filmovima. Mnogo volim Srbe, divan ste narod.

Valev otkriva da se u pauzama od snimanja opuštao uz domaću rakiju sa svojim kolegom i zemljakom Zaharijem Baharovim, koji u filmu igra Kirila.
- Probao sam šljivovicu i dunju i mogu vam reći da su odlične. Skoro svakog dana nakon snimanja Zahari i ja bismo popili po dve rakijice pred večeru - priča naš sagovornik.