20.12.2021.

14:23

Foto: Promo

Zabava

PAPRENO! Jedana scena iz "Bese" koštala 25.000 evra POGLEDAJTE KOJA

Porodica glavnog junaka Uroša Perića gine kada automobil sleti sa mosta i uleti u jezero, a ovo je bio jedan od najzahtenijih kadrova. Tea Korolija producentkinja serije kaže da si posebno morali da se pripreme za nju.

Informer

Automobil uleće u jezero

- Morali smo da potpišemo garanciju da ako zagadimo to jezero, da ćemo platiti kaznu od 25.000 evra. Svetsku premijeru smo imali na festivalu u Estoniji, koji je veoma bitan za našu industriju. Dolazimo u salu Solaris, i vidimo neko komešanje. I saznajemo da je došla njihova premijerka sa mužem i da je kupila karte. Zaboravila je svoj pass za festival, i odlučila je da kupi kartu za „Besu". Bila nam je zaista velika čast - kazala je Korolija.

Informer

Sa snimanje scene

Kreator serije Igor Stoimenov objasnio je zbog čega su odlučili da snimaju u Estoniji.
- Došli smo do toga razgovarajući sa ljudima iz policije. S obzirom na to da porodica Uroša Perića ulazi u program zaštićenih svedoka, stručni konsultanti su nam rekli da se takvi ljudi šalju u zemlje u kojima nema baš puno naše emigracije. Nekako su se baltičke zemlje same nametnule, ali osim dramskog donele su nam mnogo i na vizuelnom identitetu serije - kaže Stoimenov.

On scene u jezeru opisuje kao najteže za rad:
-Scena koju smo snimali ispod vode bila je vrlo vrlo teška i zahtevna. Glumci, kaskaderi, ronioci, snimanje na realnom jezeru. S obzirom na to da je Estonija ekološki vrlo osvešćena zemlja, kada smo očistili auto, koji upada u vodu, od svih potencijalnih ekoloških onečišćivača, konačno smo mogli da taj auto ubacimo u jezero. Kada smo završili snimanje, lokalne vlasti su odlučile da auto ostave u jezeru, sa oznakom za ronioce da je tu snimana serija „Besa".