22.12.2021.

13:06

Foto: HIT dodatak/informer

Zabava

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ JE STUDIRAO SA OVIM POLITIČAREM! Ovo sigurno niste znali

U istoj generaciji bio je s političarem Čedomirom Jovanovićem.

- On je bio na drugom odseku, studirao je dramaturgiju. Znamo se iz viđenja, nikad se nismo družili. Jednom smo tokom velikih protesta sedeli zajedno u foajeu FDU i pričali o krađi izbora i koliko je to nedopustivo. U jednom trenutku smo zajedno otišli na protest. Nikad ne bih mogao da uđem u politiku, niti sam dobijao pozive za to.

Tokom druge godine studija Miloš je dobio ulogu telohranitelja Pabla u seriji "Srećni ljudi", po kojoj ga i danas mnogi pamte.

- Sećam se da me je otac na nekom događaju upoznao s jednim producentom. Neobavezno smo razgovarali i rekao sam mu da studiram glumu. Nakon sedam dana pozvali su me i rekli da imaju ulogu kao stvorenu za mene. Seriju sam počeo da snimam kada sam završavao drugu godinu fakulteta - priča Miloš prisećajući se svog prvog dana pred kamerama:

Informer

- Bilo je to sa Sekom Sablić i Ivanom Bekjarevim u njihovoj kancelariji. U "Srećnim ljudima" sarađivao sam sa velikanima poput Đuze Stojiljkovića i Bate Živojinovića, a najviše scena sam imao sa Dušanom Golumbovskim i Oliverom Marković. Bata je na snimanju bio veoma duhovit i sve nas je provocirao.

Honorara se ne seća, ali zna da od njega nije moglo da se živi.

- Nije bio impozantan, trošio sam ga na život... Već krajem 1994. počeo sam da živim sam, tako da sam novac dobijen od "Srećnih ljudi" trošio na račune - završava priču Timotijević.

Anđelina Džoli nije neki reditelj

Miloš Timotijević je glumio u filmu Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" i smatra da se holivudska zvezda nije pokazala kao dobar režiser.

- Ispostavilo se da je Anđelina kao glumica okej, ali i da nije baš neki reditelj. Ne kajem se što sam prihvatio tu ulogu. Moj najveći problem sa tim filmom je Anđelinin fokus. Naime, ona se nije posvetila silovanju i maltretiranju žena kao nekoj široj slici. Stavila se na jednu stranu i to je problem filma. U svakom filmu moraš imati pozitivce i negativce. Tačno je da je na srpskoj strani bilo takvih ljudi, ali mogla je da napravi i kontrapriču. Ona je ambasador UN i zalagala se da se silovanje tretira kao ratni zločin, zato je njoj taj film bio važan. To je na kraju i uspela. I to je bitnije od toga ko je pozitivac ili negativac.