08.02.2022.

19:30

Foto: ATA Images

Zabava

SRPSKI FILM POBIO SVE REKORDE U "KINIMA LIJEPE NJIHOVE"! "Južni vetar 2" razbio hrvatske bioskope!

Ostvarenje reditelja Miloša Avramovića u "lijepoj njihovoj" pogledalo je čak 115.402 ljudi, što je sedam puta više gledalaca nego što je videlo hrvatski film "Ljubav oko sveta"! Od srpske hit-akcije u Hrvatskoj je gledaniji jedino najnoviji Džejms Bond.

Rađa nove veze

Glavni junak hit-ostvarenja Miloš Biković prezadovoljan je tim uspehom.

- Gledanost "Južnog vetra" pokazuje da Hrvati i mi možemo da živimo i stvaramo zajedno, kao i da kultura spaja i rađa nove veze. Ogromna gledanost pokazuje da s tom zemljom delimo jedinstveni kulturni prostor, a dodatna prednost je to što govorimo sličnim jezikom. Drago mi je što smo napravili film koji kvalitetom osvaja srca publike - kaže Biković za Informer.

I naš "Toma" gledaniji
od svih hrvatskih filmova

Pored "Južnog vetra 2", i film "Toma" veoma je gledan u hrvatskim bioskopima. Ostvarenje o čuvenom boemu prikazivalo se u 20 sala širom Hrvatske i do sada ga je pogledalo 60.648 ljudi.

Informer

Miloš Biković

Njegov partner u filmu i najbolji prijatelj u privatnom životu Miodrag Radonjić veruje da će se pomama za "Južnim vetrom 2" desiti i u drugim zemljama u regionu.

- Hrvate je privukla moderna priča, isprepletena s dobrom muzikom, ali i replikama koje su već postale fenomen. Trudićemo se da i trećim delom filma postignemo još veći uspeh, ako ne, onda makar isti kao i sa "Ubrzanjem". Ali polako, trenutno smo skoncentrisani na pripreme za početak snimanja druge sezone serije - poručuje Radonjić.

Dobar putokaz

Reditelj filma Miloš Avramović nije iznenađen što su se stranci toliko "zapalili" za priču o kriminalcu Marašu i njegovoj ekipi.

- Drago mi je da "Južni vetar" beleži takav uspeh i van granica Srbije. Osim filma, i prva sezona serije je postigla ogroman uspeh u Hrvatskoj. To može biti dobar putokaz kakve projekte ubuduće treba raditi jer očigledno je da nas osim jezika povezuju i interesovanja za slične teme - kaže Avramović za naš list.

Hrvatski mediji hvale 'Južni
vetar', a pljuju svoje filmove

Hrvatske dnevne novine "Jutarnji list" imaju samo reči hvale za "Južni vetar", a članak o našem filmu stavili su i na naslovnu stranu. Uz hvalospeve na račun naših glumaca i reditelja, autor teksta je konstatovao i da je "prošla godina bila jedna od najporaznijih u novijoj istoriji hrvatskog filma".
"Sama činjenica da su se dva srpska filma probila na listu deset najgledanijih filmova u Hrvatskoj dovoljna je da se zabrinemo za sudbinu hrvatske kinematografije", piše u tekstu.

Glavne uloge u filmu "Južni vetar - Ubrzanje" igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Miki Manojlović, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček i bugarski glumci Marijan Valev i Zahari Baharov.

Informer

Miloš, Miodrag i Dragana Mirković

NE PROPUSTITE NOVU VIDEO KOLUMNU "DO KOSKE S JOVANOM JEREMIĆ":