02.03.2022.

20:44

Foto: Printscreen You Tube

Zabava

ZVALI SU IH BALKANSKIM BITLSIMA, A ONDA SU NESTALI! Ceo region rado sluša njihove pesme, a za FRONTMENOM su LUDELE ŽENE - Evo čime se danas bavi! (VIDEO)

Kada su se pojavili 1984. godine, bili su pravo osveženje na veoma jakoj muzičkoj rok sceni. Momci iz benda odisali su raskošnim talentom, što nije prošlo neopaženo, jer su brzo osvojili srca ljudi, pogotovo onih koji su voleli malo jači zvuk. Njihovi nastupi, bili su popunjeni do poslednjeg mesta, a frotmen grupe Nenad Matejić je svojim glasom i emotivnim pesmama, osvajao srca publike, pogotovo pripadnica ženskog pola.

Informer

Grupa "Basdans"

I dan danas se mogu pronaći pisani dokazi atmosfere sa njihovih koncerata po formumima, a da se za njihov nastup tražila karta više, najbolje dokazuje infromacija, da srednjoškolke i studentkinje po nekoliko dana nisu kupovale užinu kako bi imale novca da kupe kartu. Ono što je posebnu pažnju pobuđivalo među ženskim delom publike, jeste tadašnja frizura glavnog pevača Nenada koja je u to vreme bila potpuno nesvakidašnja.

Grupa "Basdans" svoj vrhunac dostiže 1986. godine, kada osvaja prvo mesto na Subotičkom festivalu, koji je u to vreme bio respektabilan. Nakon toga, grupa nije uspela da objavi ploču usled određenjih okolnosti. Usledio je raspad. Bend iz Banjaluke, čiji si stil fanovi poredili sa Bitlsima, vratio se oproštajnim koncertom, koji je održan u istoimenom gradu dve decenije kasnije.

Informer

Nenad Matejić

Publika je u glas pevala njihove najveće hitove "Čovjek od kamena", "Kakve suze tebi trebaju", "Nosim te u srcu Banjaluka", a cela noć je bila emotivna i nezaboravna.

Popularni Nenad Matejić, osim što je proćelavio, mikrofon i gitaru zamenio je tastaturom, a danas radi kao šef dopisnika i novinar crne hronike na portalu "Informer.rs".

Informer

Nenad Matejić danas

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":