17.03.2022.

08:25

Foto: Promo/Printscreen

Zabava

OTKRIVAMO NEPOZNATE DETALJE SA SETA "VIŠNJE NA TAŠMAJDANU" Neda se na snimanju zaljubila u Arsena!

I dok su mnogi uzdisali za njom, ona je srce poklonila 15 godina starijem muzičaru Arsenu Dediću.
Upoznali su se na snimanju filma i očarali su jedno drugo. Zbog velike razlike u godinama njihova ljubav bila je nemoguća.
- Voleo je da bude osvajan i prepuštao se veoma lako. Kad je bio mlad, pre Gabi Novak, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina, koje su bile prave dečje. Bio je duplo stariji od mene, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne - pričala je Neda.

Informer

Neda Arnerić u filmu "Višnja na Tašmajdanu"

Obožavala ulogu Višnje

Neda je uvek govorila da joj je uloga Višnje najdraža u karijeri.
- Taj film me je preko noći proslavio. Postala sam popularna zahvaljujući ljubavnoj priči između Višnje i Miloša. To mi je jedna od omiljenih uloga - pričala je Arnerićeva.

Arnerićeva je volela Arsena, ali i umetnost koju je stvarao.
- On je jedan od retkih muškaraca u kog sam se zaljubila a da među nama nije bilo ništa. To je više bila platonska ljubav, preko njegove umetnosti. Obožavala sam Dedićeve albume i knjige poezije, pa nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je kao umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena - govorila je pokojna glumica.
Kod muzičara je posebno cenila to što je obožavao svoju porodicu:
- Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegova najveća ljubav.
Da ni Arsen nije bio ravnodušan prema glumici, dokaz je i to što ga je inspirisala da napiše pesmu "Odabraćeš gore" za film "Višnja na Tašmajdanu".

Informer

Neda Arnerić u filmu "Višnja na Tašmajdanu"

NAJPOPULARNIJI CITATI:

"Svi će da padnu u nesvest kada me vide"
"Naći ćemo se kod crkve na Tašmajdanu"
"Prozvaću samo one u koje sumnjam da znaju"
"Potpisao si klevetu protiv razrednog starešine"

- Arsen je napisao jednu od najboljih pesama u karijeri i posvetio je Nedi. Poslužila mu je kao inspiracija. Bio je sjajan pesnik, što pokazuju i stihovi: "Izabraćeš gore od dva puta koja ti se nude. Izabraćeš gore puteve i ljude. Radićeš protiv kada budeš mislila da radiš za sebe..." - priča scenarista kultne drame Siniša Pavić i dodaje da je Arsen bio srećan što se pojavio u filmu:
- U jednoj sceni smeštenoj u kafani Neda pleše, a Arsen joj prilazi i poklanja cveće. U tom trenutku iza kamera se nalazila tadašnja pevačeva devojka Gabi Novak i to je posmatrala.
Pored Nede, u filmu igraju i Gojko Drulović, Miodrag Petrović Čkalja, Ljuba Tadić i Radmila Savićević.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

* Nedu je na snimanjima uvek pratila majka Milica Arnerić
* Pre Višnje, Arnerićeva je imala već četiri uloge
* Film je nastao po istoimenom romanu, koji je napisao Siniša Pavić
* Gojko Drulović je igrao samo u tom filmu i nikada više se nije bavio glumom