22.03.2022.

12:33

Foto:

Zabava

OKORISTIO SAM SE O ONO ŠTO JE PISAO MILOVAN VITEZOVIĆ! Šotra se oglasio nakon smrti slavnog pisca!

Pisac Milovan Vitezović preminuo je danas u Beogradu u 78. godini.

Informer

Milovan Vitezović... autor dela po kojima je snimljeno mnogo serija

Autor je više od četrdeset knjiga u preko 180 izdanja. Autor je 11 romana, koji su svi bili bestseleri. Knjige je objavljivao na nemačkom, engleskom, italijanskom, slovenačkom, ruskom, makedonskom, grčkom, rumunskom i hebrejskom jeziku.

Za televiziju je pisao scenarija za drame "Šešir profesora Koste Vujića", i "Snohvatice je I i II"; za igrane televizijske serije "Dimitrije Tucović" (8 epizoda), "Pripovedanje Radoja Domanovića" (8 epizoda) i "Vuk Karadžić" (16 epizoda). Pisao je scenarija za igrane celovečernje TV filmove: "Mesto susreta Beograd" i "Srebro na Odisejevom putu" za evropske televizije ORF i ZDF.

Informer

Voleo dela Milovana Vitezovića...Zdravko Šotra

Sa Zdravkom Šotrom radio je scenarija po svojim romanima "Lajanje na zvezde", ali nekoliko filmova s istorijskom temom.

- Dosta sam se okoristio od onog što je napisao Milova Vitezović. Radili smo nekoliko filmova, a najpoznatiji je "Lajanje na zvezde". Bio je duhovit i darovit čovek. Niko od njega nije bolje poznavao našu istoriju i znao sve to da poveže. Posle svakog filma uvek mi je nudio nove poslove. Dao mi je prvom i svoje "Čarape kralja Petra". Nisam uspeo da nađem sredstava da ih snimim. Žao mi zbog toga. Posle taj scenario otišao kod Lazara Ristovskog koji je to uspeo- kaže Šotra.