27.03.2022.

23:47

Foto: printscreen instagram

Zabava

TRANSPARENT SA PESMOM ĐORĐA BALAŠEVIĆA PROTIV RATA! Stihovi "SAMO DA RATA NE BUDE" se pojavili u Ukrajini - Aleksa podelio emotivnu objavu! (FOTO)

Njeni stihovi sada su objavili umetnici iz Ukrajine, što je na društvenim mrežama podelio njegov sin Aleksa Balašević.

- Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima ☦ " Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na poslednjem mestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao medju zvezde iz cele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali... Bože pomozi! Grupa kulturno umetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Belorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov "Naša prosta duša slovenska" na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gde đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti... Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i seje mir, kao što je sejao gde god je išao... Aleksa Balašević" Спасибо братья! Мир в Украине - napisao je Aleksa Balašević.

Ovim povodom oglasila se i Olivera Balašević, udovica pokojnog umetnika, koja je na Instagram storiju objavila fotografije koje je i njen sin, uz opis:

- Prepušen u stihove inkognito putuje svetom, a svako ko pod tom maskom prepozna sedokosog kantautora iz Novog Sada, autmoatski i sam biva prepoznat i sam postaje deo iste zavere - napisala je ona, te dodala:

Informer

Objava Olivere Balašević

- Da aktuelni modelari javnog mnjenja pored svih maketa Potemkinovih sela na kojima rade, ne bi morali i o tome da misle.

Informer

Objava Olivere Balašević

Pesma "Samo da rata ne bude" objavljena je 1987. godine. Balašević je u pesmi poručio da se planine pokrenu, vulkani probude i da se dogodi sve što se može dogoditi, osim rata.

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":