14.04.2022.

10:20

Foto: Promo/Printscreen

Zabava

EKSKLUZIVNO! Mira Banjac posle 40 godina od emitovanja serije "Priče iz radionice" prisetila se neverovatnih stvari

Ekskluzivno za Informer Mira Banjac se priseća rada na ovoj seriji i kako je bilo sarađivati sa ovim glumačkim gromadama.

Informer

Mira Banjac i Bata Živojinović

Kako pamtite vreme kada ste snimali seriju "Priče iz radionice"?
- To je bio sjajan period mog života! Predivno druženje, posebni ljudi, mnogo smeha, rada i uživanja. Energija koju smo osećali prenosi se i sada na gledaoce i zbog toga je serija i danas popularna kao nekada.
Iz ove perspektiva šta mislite da je bio ključ uspeha ovog projekta?

Informer

Mira Banjac i Bata Stojković

Jedan od vaših najčešćih partnera bio je Bata Stojković. Kakav je on bio čovek?
- Bata je bio perfekcionista! Težak partner kog nije bilo lako pratiti. Voleo je i zahtveo je preciznost. Van posla je bio potpuno drugačiji. Otvoren, duhovit zabavan.

- Čar serije "Priče iz radionice" je u autentičnosti! Ona je nastala po istinitim pričama beogradsog automohaničara Dragiša Krunića. On je napisao tekst, a mi smo snimali u njegovoj radionici. Iako je bio automehaničar, on je bio učen čovek koji je obožavao kulturu, knjige, umetnost. Primljen je i u Klub književnika. Svoj rad je od mušterija naplaćivao u umetničkim slikama, pa je napravio čak i svoju galeriju. Bilo je zadovoljstvo družiti se sa njim, njegovom suprugom i decom.
Jeste li se sreli nekada posle snimanja?
- Dragiša je umro 2004. godine, ali nedavno sam srela njegovog sina. Uživala sam na jednoj svadbi, udavala se devojka iz moje porodice. Mladoženjina majka mi je prišla i predstavila jednog momka. Pitao me je da li ga se sećam. Bilo mi je poznato prezime i shvatila sam da je reč o onom dečaku koji se vrzmao kroz radionicu dok smo snimali. Tada sam videla jednog ozbiljnog intelektualca. Srce čoveku bude puno u takvim situacijama.
Jeste li se svi iz ekipe družili privatno?
- Bilo je tu lepih drugarstva. Neko se družio, neko nije, ali je svakako bilo zadovoljstvo raditi sa svim tim ljudima.
Imate li osećaj da je prošlo čak 40 godina od rada na ovoj seriji?
- Ja sam stara, ne volim da pričam o vremenu. Ne razmišljam o vremenu. Nije kao da je bilo juče, ali ne volim da pričam o vremenu.