15.04.2022.

14:59

Foto: informer.rs

Zabava

ODRŽANA KOMEMORACIJA TRAGIČNO STRADALOM GLUMCU! Rodbina, prijatelji i kolege se opraštaju od Bojana Lazarova!

Komemoracija tragično preminulom glumcu održana je u Malom pozorištu "Duško Radović" gde su se u velikom broju okupili brojni glumci.

Informer

Komemoracija Bojanu Lazarovu

Među glumcima koji žale za Bojanom su: Amar Ćorović, Nenad Jezdić, Jelena Ćuruvija, Aleksandar Đurica, Bane Trifunivić, Jelena Đokić, Vanja Ejdus, Bojan Dimitrijević i ćerka Tanje Boskovic i Lana Karaklajić.

Informer

Suze na komemoraciji Bojanu Lazarovu

Glumac Miloš Anđelković kaže da njegov kolega nije skidao osmeh:

- Bojan je bio najbolji komičar sa kojim sam radio. Njegova veština za improvizaciju na sceni je bila zadivljujuća. Bio je kao vulkan iz koga kuljaju ideje, šarm i duhovitost. Posle predstava okupljali smo se u bifeu i slušali njegove priče sa velikom pažnjom. Bio je neponovljiv... - rekao je Miloš.

Sahrana će biti održana sutra, 16. aprila u 12, a izjave saučešća od 11.30 na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu, navodi se u saopštenju koje je poslato povodom smrti glumca.

Bojan Lazarov je diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bora Draškovića. Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je stalni član Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

Na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je Doktor Ružić (Pučiina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet)

Ostvario je više od 40 uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu, u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija.

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima "Vikend s ćaletom", "Smrt čoveka na Balkanu", "Beogradski fantom", "Klopka"... i u televizijskim serijama "Državni službenik", "Tajna vinove loze", "Jutro će promeniti sve", "Urgentni centar"...