24.06.2022.

09:33

Foto: Strahinja Babović

Zabava

Gradonačelnik Subotice Bakić: Muzika nas vekovima u ovom gradu spaja!

Pre početka koncerta, prisutnima se obratio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, izrazio zadovoljstvo što će zajedno sa njima moći da uživa u muzičkom spektaklu upriličenom povodom obeležavanja Svetskog dana muzike.

Informer

- Muzika nas vekovima u ovom gradu spaja, jer ne poznaje granice, govori univerzalnim jezikom i premošćava sve razlike. Ovo je veče koje će biti prepuno emocija izazvanih velikim Mocartovim kompozicijama u izvođenju briljantnog Subotičkog simfonijskog orkestra koji nas već godinama unazad, posle svakog nastupa na značajnim gradskim manifestacijama, čini ponosnima. Važnost ovakvog jednog orkestra za naš grad je ogromna i stavlja nas, što se kulture i njenog kvaliteta tiče, rame uz rame sa velikim gradovima i svetskim metropolama - naglasio je je gradonačelnik Bakić.

Naveo da je na čelu Subotičkog simfonijskog orkestra profesor violine Miloš Nikolić, umetnički direktor, i dodao da ima ogromno poverenje u Nikolića, u njegovu kreativnost, stručnost i profesionalnost.

Informer

- On već godinama opravdava to poverenje, rukovodeći uspešno zajednicom sjajnih, posvećenih i vrhunskih muzičara i solista. Još jednom pozdravljam dirigenta Dejana Savića, savetnika za kulturu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, velikog prijatelja kako ovog orkestra, tako i kulture i umetnosti našeg grada u celini. Želim vam ugodno veče i da zajedno uživamo u maestralnim izvedbama Subotičkog simfonijskog orkestra - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Informer

Oduševljena subotička publika je u više navrata gromoglasnim aplauzom nagradila aktere koncerta „Veče Mocarta“.