28.06.2022.

07:20

Foto:

Zabava

OČEKUJU NAS BROJNE TV PREMIJERE OD LETA DO PROLEĆA NAREDNE GODINE! Čak 16 novih serija od jula, Marić i Lauš glavne zvezde!

Od jula ćemo gledati čak 16 novih domaćih serija! Gledaoci će od leta do proleća naredne godine moći da uživaju u brojnim premijerama svih žanrova, od telenovela, preko krimića do ratnih drama. Glavne zvezde biće Milan Marić i Žarko Laušević, koji će imati po dve glavne uloge!

Informer

Milan Marić

Milan igra Tomu Zdravkovića u seriji "Toma", kao i lik svog kolege Lauša u "Padu" (po autobiografskom romanu Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad").

- Njegovu knjigu sam pročitao još kad je objavljeno prvo izdanje. Scenario je emotivno kompleksan i glumački izazovan - kaže Marić, a o ulozi Tome Zdravkovića dodaje:

- Film "Toma" je stvorio jaku emotivnu vezu sa svojim gledaocima. Verujem da će tako biti i sa serijom.

Lauš, s druge strane, igra u "Vremenu smrti" (nastavak serija "Koreni" i "Vreme zla" po romanima Dobrice Ćosića), kao i u ratnoj drami Radoša Bajića "Vazdušni most".

- Volim istorijske teme bazirane na realnim događajima, to uvek ume i te kako da provocira - kaže Lauš o ulozi seljaka Koste Jovića u "Vazdušnom mostu".

Informer

Žarko Laušević

Po dve glavne uloge u novim serijama imaju Nikola Kojo i Radovan Vujović! Obojica će se sresti u trileru "Deca zla", dok će Kojo igrati i u tinejdž krimiću "U klinču", i to zajedno sa Brankom Katić i Vojažom.

- Vojaž se sjajno snašao kao glumac. Siguran sam da će publika zavoleti njegov lik Aljoše, kao što vole i Petra Maraša - kaže reditelj Miloš Avramović.

Od jeseni nas očekuju i serije koje su zapravo proširene verzije filmova koje smo već gledali u bioskopima - "Bilo jednom u Srbiji" (Radovan Vujović) i "Zlatni dečko" (Denis Murić). Ljubitelji trilera uživaće i u serijama "Nemirni" (Gordan Kičić), "Tunel" (Jovan Belobrković).

Oni koji vole sapunice jedva čekaju 4. jul, kada počinje da se emituje "Mala supruga" (Srna Đenadić i Nikola Malbaša), a potom kreće i serija "Od jutra do sutra" (Ivana Dudić i Milutin Milošević), koja je urađena po ugledu na argentinsku telenovelu "Uspešna porodica Peljos". Slede i komedije "Pelagijin venac" (Frano Lasić i Nada Blam) i "Popadija" (Nina Seničar).

Informer

Gaga Antonijević

Gaga Antonijević spremio je dve serije: "Bunar" (Igor Đorđević) i "Dara iz Jasenovca", koja je nastavak istoimenog filma Predraga Gage Antonijevića. Odraslu Daru u seriji glumi Mirjana Karanović, a Budu Marko Gvero.

- Radnja serije počinje 1991. za vreme "Zadarske kristalne noći", kada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba u Zadru. Baš tamo će se sresti Dara i Buda, 50 godina posle svog bekstva iz Jasenovca. Mira i Marko su maestralno odigrali svoje role i jedva čekam da publika to vidi - kaže Antonijević za Informer.

Nove sezone "Klana" i "Južnog vetra"

Pored 16 novih serija, od jula nas očekuju i premijere novih sezona "Klana", "Južnog vetra", "Složne braće" i "Radio Mileve"! Prvi put u domaćim serijama uloge će imati i neke holivudske zvezde. Reč je o Vilijamu Boldvinu i Eriku Robertsu, koji glume u "Južnom vetru".

POGLEDAJTE NOVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":