25.07.2022.

07:40

Foto: Printscreen You Tube

Zabava

POČINJE SNIMANJE OSTVARENJA "ZLATNI REZ 42" O NAJOZLOGLAŠENIJEM USTAŠKOM LOGORU! Holivudski glumac u filmu o Jasenovcu

Ova uloga za njega ima poseban značaj jer je Dimićev otac preživeo logor Cerovljani.

- Tamo je ubijena moja baka. Tata je imao 14 godina kada se to desilo i bio je sa njom u logoru. Gledao je uživo sve te strahote i meni preneo šta se sve tamo dešavalo. Rastao sam uz tu priču... - kaže Dimić i dodaje da će ovo biti jedan od najznačajnijih projekata na ovim prostorima:

- Veoma sam uzbuđen i svestan odgovornosti koju nosim i zbog filma i zbog uloge. Mislim da će to biti jedan od najznačajnijih projekata u regionu u poslednjih 30 godina.

Snimanje filma "Zlatni rez 42" počinje u septembru kod Kozarske Dubice, blizu mesta gde se nekada nalazio najozloglašeniji ustaški logor.

- Gradimo Jasenovac u blizini pravog, po skicama koje sam napravio. Predvodiću ekipu najboljih ljudi, koji imaju ogromno iskustvo i želju da se napravi film koji govori o stradanju srpske dece i stanovništva sa Kozare u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata - poručuje reditelj Lordan Zafranović, koji se decenijama spremao za ovaj film:

- Snimam ga da se nikad ne zaboravi šta je bilo u Jasenovcu. Ovo je film o zlu i njime želim da zaustavim svako dalje zlo. Veoma dugo ga pripremam i on je sada daleko od prve verzije scenarija koji je davno napisan.

Snimanje "Zlatnog reza 42" trajaće godinu dana, a premijera se očekuje na proleće 2024.

BONUS VIDEO: