29.07.2022.

14:35

Foto: Foto: Promo

Zabava

U SUSRET SABORU TRUBAČA U GUČI: Svečani defile od 150 izvođača na ulicama glavnog grada

Čak osam trubačkih orkestara iz čitave Srbije, koji će se u Guči takmičiti za najprestižnije nagrade, učestvovaće u muzičkoj povorci koja će u ponedeljak u 19.30 časova krenuti sa Kalemegdana, sa Carigradskog druma. Svoju rutu nastaviće kroz Knez Mihailovu, sve do Trga republike, gde će, praćeni KUD Abrašević iz Guče, zajedno odsvirati „Sa Ovčara i Kablara“, himnu Dragačevskog sabora, ustanovljenu pre više od šest decenija.

Informer

Sprema se defile trubača kroz Beograd

Ovo je, kako kažu iz organizacije Sabora, svojevrstan poklon građanima prestonice, sa željom da se sačuva tradicija, ali i energija Guče na kratko prenese i na ulice glavnog grada.

61. Dragačevski sabor trube u Guči održava se od 05. do 07. avgusta, kada će nastupiti trubački orkestri Dejana Jevđića, Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, kao i Dejan Petrović Big Band. Publici će se predstaviti i Danica Crnogorčević, a najavljen je i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora su Opština Lučani, Turistička organizacija „Dragačevo“, Kulturni centar „Guča“ i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

BONUS VIDEO: