01.08.2022.

14:33

Foto: Foto: Marko Đoković

Zabava

SAHRANJEN BANE BUMBAR! Supruga nije mogla da se smiri, a po želji porodice otkrivamo gde će počivati Branko Cvejić! (VIDEO)

Porodica Branka Cvejića primala je izjave saučešća u kapeli, a supruga Vesna nije mogla da se smiri. Ćerka Bojana i sin Žarko tešili su majku i suprugu istaknutog glumca.

Informer

Supruga Branka Cvejića neutešna...

Međutim, supruga je smogla snage da izgovori nekoliko rečenica i oprosti se od Branka:

- Mi smo 57 godina bili zajedno. Mnogo će mi nedostajati. Hvala vam što ste došli da ga svi ispratimo- kazala je Vesna, dok su ćerka Bojana i sin Žarko održali emotivne govore:

- Sada se opraštamo i čujemo da je on bio cenjen kao da to nismo znali, zato nije jednostavno sada odvojiti te reči i hvalospeve jer mi se ne opraštamo sada od Baneta Bumbara, od Cveje Cvekija. Za nas je on pre svih dobrih i loših uloga bio samo naš otac. Želimo da se oprostimo od našeg tate- govorila je ćerka Branka Cvejića, Bojana, a nakon toga gluamc je sahranjen u porodičnoj grobnici po želji članova porodice. 

Političar Ivica Dačić došao je na Novo groblje sa svojim saradnicima i položio venac pored sanduka legendarnog glumca.

Informer

Informer

Neutešna supruga Vesna...

A veliki broj glumaca ispratili su danas popularnog Baneta Bumbara. Među onima koji su ga neizmerno voleli su Irfan Mensur, Predrag Miki Manojlović, Svetislav Bule Goncić, Branimir Brstina, a od koleginica sahrani su prisustvovale Svetlana Ceca Bojković, Isidora Minić, Anita Mančić i mnogi drugi.

Informer

Predrag Miki Manojlović

Od glumaca mlađe generacije sahrani su prisustvovali Milan Marić, Vaja Dujić, Ivan Mihailović, Igor Đorđević i drugi.

Informer

Milan Marić sa koleginicom Vajom Dujić

Svetozar Cvetković je došao zajedno sa bivšom ženom, Jelenom Đokić, a oboje su nosili bele ruže.

Branko Cvejić ostaće upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji "Grlom u jagode" i kao kao Lister iz "Porodičnog blaga", dok ga se mnogi sećaju i po ulogama u ostvarenjima "Bela lađa", "Sinđelići", "Jagoda u supermarketu", "Biće bolje" i drugim.

Informer

Branko Cvejić, glumac

Cvejić pripada generaciji srpskih i jugoslovenskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumaca koja je, krajem šezdesetih godina prošlog veka, osvojila, potpuno preuzela i radikalno izmenila izgled ovdašnjeg glumišta, napravivši dovršen stilski preokret kojim je najavljeni dah modernosti iz prethodne decenije konačno postao dominantnim scenskim izrazom u skladu s duhom epohe i kretanjima u scenskim umetnostima u svetu.

Brankov doprinos ovoj glumačkoj revoluciji kulminirao je u televizijskoj seriji, kao i kasnijem filmskom nastavku "Grlom u jagode", autora Srđana Karanovića, u kojoj je ovaj stilski prevrat, najavljen brojnim ranijim ulogama u JDP i Ateljeu 212, kao i na filmu i televiziji, "ozvaničen" i ustoličen. Uloga Baneta Bumbara učinila je Branka Cvejića jednim od vodećih dramskih umetnika njegove generacije i ondašnje Jugoslavije.