08.08.2022.

07:20

Foto: M.Miljević

Zabava

EKSKLUZIVNO! Informer na snimanju serije "Dara iz Jasenovca" - Srbija će opet plakati zbog ustaških zločina!

Predrag Gaga Antonijević kaže da će cela Srbija plakati kada bude gledala seriju "Dara iz Jasenovca"! Snimanje drame o monstruoznim ustaškim zločinima nad više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma u logoru smrti "Jasenovac" za vreme Drugog svetskog rata i njihovoj daljoj sudbini nedavno je završeno u Crnoj Gori.

Informer

 


Dirljiv susret


U seriji, koja će imati pet epizoda, publika će moći da vidi i kako je izgledao dirljivi susret sestre i brata - Dare (Mirjana Karanović) i Bude (Marko Gvero). Oni se nakon 50 godina od napuštanja koncentracionog logora ponovo sreću u "Zadarskoj kristalnoj noći"!

Informer

Predrag Gaga Antonijević

Mira: Film i Biljana
Čekić su me oduševili

Mirjana Karanović kaže da je oduševljena Biljanom Čekić, koja je igrala malu Daru!
- Dopala mi se intimna priča glavnih junaka i to što su doživljavali. Biljana je posebno dete, veoma je talentovana. Impresivno je kako je dočarala lik devojčice Dare, koja se našla u teškim okolnostima - kaže glumica.

- Smatram da je veoma važno što smo snimili nastavak priče! Scene iz filma "Dara iz Jasenovca" potresle su mnoge koji su ga gledali u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i širom sveta. Mislio sam da će mi snimanje serije lakše pasti, jer sam se borio sa bolom i tugom tokom rada na filmu. Međutim, nesrećna sudbina srpskog naroda posle "Jasenovca" me je takođe pogodila - priča reditelj Gaga Antonijević.


On otkriva šta se dešava sa sestrom i bratom u seriji:

Informer

Susret Dare i Bude


- Po napuštanju "Jasenovca" Dara i Budo su razdvojeni, a dečaka su usvojili Hrvati. Odrastao je, postao otac, ne znajući da je zapravo Srbin. Najemotivnija scena u seriji je susret Dare i Bude, kada se grle i plaču. Ma svi na setu smo zaplakali koliko je to bilo potresno. Dotakla me je i scena u kojoj Budo, posle susreta sa sestrom, objašnjava svom sinu, koji je krenuo da pali srpske kuće u Zadru, da je zapravo Srbin. Uz sjajne glumce, predvođene Mirom Karanović i Markom Gverom, uspeli smo da dočaramo strah i nadanje koji su pratili sudbinu Srba u Hrvatskoj 1991. tokom "Zadarske kristalne noći"!


Snimali u Risnu


Antonijević kaže da su se potrudili da u Risnu u Crnoj Gori naprave set koji ih je vratio 31 godinu u prošlost:


- Poslednji kadrovi su nastali u Risnu, pošto ambijent liči na Zadar. Nikada neću zaboraviti povike statista i glumaca tokom snimanja scena u kojima ustaše napadaju Srbe i pale im kuće. To je delovalo toliko realno i uznemirujuće da je ostavilo snažan utisak i na tamošnje meštane.
Serija "Dara iz Jasenovca" imaće pet epizoda, a premijera se očekuje naredne godine.

 

BONUS VIDEO: