13.08.2022.

22:03

Foto: Promo

Zabava

VRNJAČKA BANJA KAO HOLIVUD PRKOSI KIŠI Festival filmskog scenarija okupio ogroman broj ljudi, crvenim tepihom prošlo preko 300 filmskih stvaralaca!

Po ugledu na najveće svetske festivale, crvenim tepihom je prošlo preko 300 filmskih stvaralaca: scenarista, glumaca, reditelja, dramaturga i studenata dramaturgije i glume.

Informer

Pored doajena domaćeg glumišta, publika je pozdravila i mlade glumce iz popularnih TV serija i filmskih ostvarenja, koji će kao gosti festivala predstavljati i nove projekte.

Tokom festivalskih dana, koji će trajati do 17.  avgusta, publika će biti u prilici da vidi i filmska ostvarenja: Heroji radničke klase, Zlatni dečko, Porno priča, Kelti, Pucnji u Marseju, Toma, Strahinja Banović, Jenga, čudna igra, Heroji, Deca sinova sunca, Bilo jednom u Srbiji, Nebesa, Leto kada sam naučila da letim, Božiji čovek i Evo sad vidiš da može.

Festivalski žiri u sastavu: Dejan Zečević - reditelj, Milan V. Puzić - profesor filmske i televizijske dramaturgije i Milutin Petrović - reditelj i scenarista će dodeliti prvu, drugu i treću nagradu.

Informer

Mirka Vasiljević i Miljan Prljeta

Na Trgu kulture prisutne su pozdravili Biljana Obradović i Vesna R, odnosno Mirka Vasiljević  i Miljan Prljeta, pre same projekcije u amfiteatru „Danilo Bata Stojković“

Informer

Prve večeri festivala dodeljene su dve nagrada: „Zlatno pero Gordana Mihića“ Srđanu Koljeviću za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji i Anđelki Prpić za najbolju glumicu „Zlatnik cara Konstantina“.

Informer

Nagrada "Zlatno pero"

Pokrovitelji Festivala su Filmski Centar Srbije, Kulturni centar Vrnjačke Banje, Opština Vrnjačka Banja, Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije i Turistička Organizacija Vrnjačka Banja.

Više fotografija možete pogledati u galeriji ispod.

BONUS VIDEO: