13.09.2022.

12:36

Foto: printscreen

Zabava

OTKRIVEN UZROK SMRTI KORNELIJA KOVAČA! Kompozitor poslednje dane proveo u bolnici u Batajnici!

Kako je otkriveno, uzrok smrti Kornelija Kovača jeste infekcija uzrokovana korona virusom.

Informer

Preminuo sinoć u bolnici... Kornelije Kovač

Kako se saznaje, muzičar je bio pozitivan na koronavirus i bio je smešten u kovid bolnici u Batajnici, ali još uvek nije zvanično potvrđeno da je ovaj virus doveo do smrti Kovača. 

Kornelije Kovač jedan je od najčuvenijih imena muzičke scene bivše Jugoslavije. Komponovao je kako za film, seriju i pozorište, tako i za mnoge izvođače, kojima se ne zna broj.

Od njega se emotivnim rečima putem društvene mreže Instagram oprostila i ćerka Kristina.

- Moj tajko - napisala je ona ispor njegove fotografije iz mlađih dana, a kasnije su s eoglasile i druge dve ćerke Bate Kovača. Aleksandra je obavestila javnost o smrti oca:

- Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81.godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad- napisala je Aleksandra.

Od slavnog pijaniste, kompozitora i aranžera oprostila se najmlađa ćerka Anja koja je ocu poručila da ga voli najviše:

- Volim te najviše na svetu, tajko- napisala je Anja uz fotografiju sa Kornelijem.

Kornelije Kovač rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Tagovi:
smrt kompozitor Kornelije Kovač Korona