15.09.2022.

17:00

Foto: Youtube Printscreen/Opera & Theatre Madlenianum

Zabava

DANAS NAM JE SVIMA SRCE SLOMLJENO! Preminula glumica Danijela Ugrenović

Danijela Ugrenović, glumica koja je imala mnoštvo zapaženih uloga, kako u Narodnom pozorištu, tako i na televiziji, preminula je iznenada, 15. septembra, u 54. godini.

Danijela je rođena 14. maja 1969. godine u Dubrovniku.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Vladimira Jevtovića, 1994. godine, a tada je i postala stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta, zajedno s kolegama sa klase Natašom Ninković, Nelom Mihailović, Borisom Pingovićem i Danijelom Кuzmanović.

Na matičnoj sceni ostvarila je niz upečatljivih uloga u predstavama "Mesec dana na selu" (Veročka), "Život je san" (Rosaura), "Putujuće pozorište Šopalović" (Gina) i mnogim drugim.

Pre nepunih godinu dana, 25. septembra prošle godine, odigrala je poslednju premijernu ulogu u Narodnom pozorištu, u drami Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog "Vuci i ovce", u režiji Egona Savina, a poveren joj je lik Anfuse Tihovnovne.

Danijela se glumila i u televizijskim ostvarenjima poput serija "Žene sa Dedinja", "Moja generacija Z", "Pogrešan čovek" i "Gore dole".

Datum i mesto sahrane, kao i vreme i mesto komemoracije, biće naknadno saopšteni.

- Otišla je… Tiho… Mnogo smo je svi voleli. Velika duša, velika glumica, do kraja umetnik… Zbogom Danijela … Danas nam je svima srce slomljeno - ovim rečima se od Danijele oprostio glumac Hadži Nenad Maričić.