17.09.2022.

13:13

Foto: Miloš Rafailović

Zabava

SAHRANJEN KORNELIJE KOVAČ! Porodica, prijatelji i kolege ispratili kompozitora na VEČNI POČINAK - ćerke NEUTEŠNE, Zdravko Čolić poslao VENAC (FOTO/VIDEO)

Kovčeg je spušten u raku. Veliki umetnik ispraćen je u tišini bez govora, a jedino je njegova nastarija ćerka Aleksandra uspela da zadrži suze.

Aleksandra se u tišini molila za njega. Zahvalila se svima koji su došli da njenog oca "Isprate u zvezde odakle je i odašao", nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

Kovčeg je iznet iz kapele i povorka je krenula ka Aleji, gde će legendarni muzičar biti pokopan.

Zdravko Čolić nije prisustvovao sahrani, ali je poslao venac na kom je pisalo: "Poslednji pozdrav Korenliju Kovaču".

Na ispraćaj su došli Kovačevi dugogodišnji saradnici: Bisera Veletanlić, Radoslav Zelenović, Ivan Fece Firči, Dejan Cukić i drugi, a nakon što je izjavila saučešće i izašla iz kapele, Bisera se potpuno slomila i briznula u plač.

Porodica u kapeli prima saučešća. Sestre Kovač su opet zajedno, ali nekadašnje članice grupe K2 Aleksandru i Kristinu, koje godinama nisu bile u dobrim odnosima, razdvaja najmlađa Anja.

Kristina Kovač, Kornelijeva srednja ćerka koja živi u Švedskoj, stigla je na sahranu.

Na razglasu ispred kapele je puštena pesma Zdravka Čolića "Stanica podlugovi" koju je napisao Kornelije za popularnog pevača, a nakon nje, nizali su se i drugi hitovi čuvenog umetnika.

Sahrana će se održati u 14 časova, a najbliži prijatelji i porodica polako pristižu.

Informer

Sestre Aleksandra i Anja, ne razdvajaju se jedna od druge i sve vreme se bodre, dok se pozdravljaju sa ljudima koji dolaze.

Informer

Kristina Kovač, kompozitorova srednja ćerka sve je iznenadila kada se nije pojavila na komemoraciji.

Informer