26.09.2022.

07:30

Foto: Foto: Banja Luka Fest

Zabava

U LESKOVCU VIŠE NEMAM NIKOGA, SPAVAM U HOTELU! Sloboda Mićalović otvorila dušu

Slavna glumica, koja u ovoj seriji tumači lik Ružice, priča da je povratak u Leskovac u njoj probudio dosta osećanja, jer tamo više nema kuću, niti ikog bližnjeg.

Informer

Sloboda Mićalović

- Već dugo ne živim u Leskovcu, poslednjih nekoliko godina ga i ne posećujem jer tamo nemam više nikog svog. Trebalo mi je vremena da se naviknem na boravak u hotelu... Prvo nisam mogla da se osvestim da sam u Leskovcu, imala sam utisak kao da sam u nekom drugom gradu koji mi je jako poznat... Ljudi su se promenili, čitava jedna generacija je otišla, došli su novi klinci - ispričala je glumica za Informer i dodala da su joj tokom snimanja serije "Bilo jednom u Srbiji" najviše nedostajale ćerke Vera i Mila i suprug Vojin Ćetković.

Slobodi je bilo neobično da na svojim omiljenim mestima snima kadrove za seriju.

- Bila sam na mestima na kojima su se dešavale neke bitne stvari u mom životu... Recimo, snimali smo kadrove u crkvi u Vučju, gde smo krštene moja sestra Dragana i ja i gde smo s roditeljima provodile svaki vikend. Snimali smo i u Dev kazanu i na Đokinim virovima... Sva ta mesta me duboko vraćaju u jedan bezbrižan period života - emotivna je glumica i dodaje da je, otkad se preselila u Beograd, rodni grad posećivala samo zbog društva:

Informer

Sloboda Mićalović

- Moji prijatelji su uglavnom po Evropi, povremeno se nađemo "dole" i prisetimo se raznih događaja.

Sloboda se ponosi što je publika odlično prihvatila seriju "Bilo jednom u Srbiji", koju je gledalo 1,2 miliona ljudi!

- U našoj zemlji je postala tradicija da se nedeljom porodice okupljaju i gledaju serije. Tako sam i ja ranije svaku nedelju veče provodila s porodicom uz "Bolji život". Srećna sam što su i mene prepoznali kao filmsko i TV lice i što sam snimala serije koje gledaoci vole. RTS drži visok nivo sa serijama, kao što je bio slučaj s "Ranjenim orlom" i "Korenima", i sada sa "Bilo jednom u Srbiji". Drago mi je što moje ime vezuju uz RTS, jer znam da mnoge moje kolege čeznu da budu u nekoj seriji koja će se prikazivati na Javnom servisu - rekla je Mićalovićeva.

Informer

Sloboda Mićalović

Sloboda u seriji igra Ružicu, o kojoj su kružile priče da "onaj ko se za nju uvati, pod zemlju će završi". Uprkos tome, Dine (Nemanja Oliverić) zaljubio se u nju:

- Gledaocima je bila zanimljiva ta naša ljubavna priča. Lepo je što su se u seriji pojavili i glumci koji nažalost u istoimenom filmu nisu mogli da se pojave - Mira Banjac i Zoran Cvijanović. Srećna sam što se ova lepa porodična, duhovita priča dopala gledaocima.

BONUS VIDEO: