22.10.2022.

08:55

Foto: Serija "Klan"

Zabava

SLIKAM IKONE U PAUZAMA SNIMANJA "KLANA" Anđela Popović u privatnom životu sušta suprotnost od lika bebe!

Anđela priča da se od sedmog razreda osnovne škole bavi ikonopisanjem.

Informer

Nedim Nezirović

- Ne mogu nijedan dan da zamislim a da bar ne započnem slikanje kamenčića. U pauzama snimanja i tokom putovanja na predstave skiciram detalje, a onda, u toku ikonopisanja, dešava se iskustvo koje je neprocenjivo - kaže Anđela i dodaje da nikad ne zna koliko će joj vremena trebati da završi ikonu:

Informer

Anđela u slobodno vreme slika ikone...

- Nekad nastane za pola sata, a nekada za pet sati! Svuda idem sa kamenjem... Kad su me pitali koliki kamen mi treba, odgovorila sam: "Oslikavam, odnosno ikonopišem na kamenu koji mogu sama da ponesem. Kako budu jačali moje telo i duh, tako će taj kamen postajati veći.
Anđela priča da jednako uživa i u glumi i u ikonopisanju.

Informer

Anđela kaže da Beba, lik koji tumači u seriji "Klan", ne postavlja mnogo pitanja:

- Kako se glavni likovi razvijaju, moj lik ih prati, dobija na snazi, ali ne postavlja mnogo pitanja... Možda će u jednom trenutku zbog posledica želeti da vrati film, ali to nije glavna tema serije.

- Imam svoj ikonopisački atelje, u kome radim iz ljubavi. Razvijam se na različitim poljima, pa i u glumi - priča glumica i priznaje da je mislila da nije dobar izbor za kriminalističku seriju "Klan":
- To nisu teme koje me privlače... Na kastingu sam im rekla: "Ljudi, ja vam ne trebam." Mogu ja to da igram, ali ne želim da se bavim tim temama, posebno ne da ih uzdižem kao heroje. Međutim, prihvatila sam ulogu jer u "Klanu" to zapravo nije glavna tema, mi te likove ne uzdižemo kao heroje!

Glumica poručuje gledaocima da odgledaju sve tri sezone serije, pa da onda donose sud o njoj.
- Bitno je da svi koji su počeli da prate seriju odgledaju sve sezone do kraja i sve će im biti jasno. Reditelj je lepo razvio likove od prve do poslednje, treće sezone. Tek na kraju biće jasno ko, gde i zbog čega je tu - završava priču Anđela Popović.