10.12.2022.

08:00

Foto: Printscreen, Tanjug

Zabava

ČKALJA JE BIO PRZNICA, PAJA INTELEKTUALAC SA IZGLEDOM KASAPINA! Glumac Bane Vidaković o saradnji sa legendama srpskog glumišta!

U intervjuu za Informer glumac se prisetio saradnje s legendama srpskog glumišta Miodragom Petrovićem Čkaljom, Pavlom Vuisićem, Gidrom Bojanićem, Batom Živojinovićem, Draganom Nikolićem i mnogim drugim bardovima...

Informer

Printscreen You Tube

Bane Vidaković

Mnogi kažu da sa Čkaljom nije bilo lako sarađivati?

- Imao sam sa Čkaljom neprijatne situacije kada smo snimali "Kamiondžije", i to ne samo ja nego svi mladi glumci. Bio je prznica i nabusit. Jednom smo kasnili na snimanje zbog sudara na putu. Naljutio se i zaključao u prikolicu. Nije hteo da izađe. Vikao je: "Neću da snimam! Zašto kasne?" Došao sam do njegove prikolice i pokušao da objasnim da je bio sudar. A on je zaurlao: "Baš me briga, beži!" Pavle Vuisić je bio "streptomicin" za njega. Došao je i rekao: "Šta je, ovaj opet ima menstruaciju?" Čkalja tek onda neće da snima. Imao je kratak fitilj.

A kakav je bio Pavle Vuisić?

- Paja je bio boem i retko obrazovan glumac. Sa izgledom kamiondžije i kasapina, bio je verovatno najnačitaniji glumac. Imao sam čast da dve noći pijem sa njim. Sa njim ste mogli da pričate o čemu god hoćete! O svemirskoj tehnologiji, umetnosti, sportu... Voleo je da pije špricer, bio je pravi boem.

Informer

Čkalja i Pavle Vuisić

Je l' bio zahtevan?

- Samo u nekim momentima. Teške scene je snimao samo jednom. Imao je zadatak da padne i plače, što je njemu bilo teško. Rekao je: "Snimite kako znate, donesite još jednu kameru, ali nema ponavljanja."

Imali ste priliku da snimate i sa Gidrom Bojanićem. Kako njega pamtite?

- Gidra je bio divan, duhovit i svetski čovek sa manirima. Ali je imao problem sa alkoholom. Kada smo radili zajedno, već je bio star, pa su mu branili da pije. Nikako nije mogao da se izbori s alkoholom. Njegova supruga je dolazila na snimanja kako bi bila sigurna da neće piti.

Informer

Bata Živojinović

Da li je Bata Živojinović bio boem?

- Voleo je da popije, pojede, ali nije imao problem. Tu se pokazivala njegova životinjska crta. Nije džabe imao nadimak Bata Životinja.

Kakav je bio njegov odnos sa Draganom Nikolićem?

- Bata i Gaga su se super družili. Njihov jedini "sukob" je bio zbog kafana. Takmičili su se u tome ko zna više mesta sa dobrom klopom.
 

Informer

Petar Božović je izjavio da je tražio veliki honorar za film "Lepa sela lepo gore" jer nije mogao da opravda postupke negativca kog je igrao. Da li ste i vi uradili isto?

- Kada sam snimao prvi film Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli", izvinjavao mi se jer mi je dao malu ulogu šankera. Rekao sam mu da me pozove kada bude imao love da snimi veliki film. Pozvao me je kada je došlo vreme za snimanje "Lepih sela". Kada sam čuo da treba da se maltretiram do Bosne za tri do pet snimajućih dana, rekao sam im da kažu Srđanu da se seti šta mi je obećao kada smo snimali "Anđele". Pogađao sam se sa producentima da mi daju veći honorar jer imam malo snimajućih dana. Na kraju smo se dogovorili.

BONUS VIDEO: