17.12.2022.

07:20

Foto: Foto: Marko Đoković, Informer

Zabava

ARKAN JE TRAŽIO DA GA GLUMIM U FILMU! Branislav Lečić otkrio detalje susreta sa Željkom Ražnatovićem!

Cecin suprug je bio toliko oduševljen njegovom glumom u toj drami da je zahtevao da se vide uživo.

Informer

Branislav Lečić, glumac

- Nakon premijere tog filma Željko me je godinama jurio da razgovaramo. Na kraju nam je njegov tadašnji prijatelj, sada pokojni, Nebojša Đorđević Šuca organizovao sastanak u Arkanovoj poslastičarnici, baš u trenutku kada je on bio najmoćniji. Ponudio mi je da radimo film o njemu, u kojem bih ga ja glumio. Rekao sam mu da je to dobra ideja i da bi to mogla da bude interesantna filmska priča - priča Lečić u emisiji "Klapa", koju možete da pogledate na OVOM linku.

Zanimljiva priča


Glumac priznaje da u prvom trenutku nije hteo da prihvati ulogu.

Informer

Branislav Lečić, glumac

- Rekao sam mu: "Znaš šta, ti si ubedljiv lik i mislim da treba samog sebe da glumiš u tom filmu." Začudio se, zastao i onda mi je rekao da bih ja to bolje uradio bez obzira na njegovu autentičnost. Složio sam se sa njim... Bio je to jedan pravi, muški i mafijaški razgovor. On je bio veoma inteligentan čovek - priča Lečić i dodaje da je Arkanu postavio jedan uslov:

Informer

Željko Ražnatović Arkan

- Rekao sam mu da prvo moram da pročitam scenario i onda ću odlučiti da li ću prihvatiti ulogu. Ako scenario bude dobar, glumiću. U suprotnom to neće biti nikakav izazov za mene i neću moći dobro da odigram rolu.
Branislavu je žao što nikad nije snimio taj film.
- Nekoliko godina kasnije on je ubijen i sve je propalo... I danas mislim da bi to bila zanimljiva priča ukoliko bi se prikazala na verodostojan način - kaže slavni glumac.

Kriminalni milje


Branislav kaže da su posle premijere filma "Bulevar revolucije" mnogi kriminalci želeli da ga upoznaju.

Informer

Branislav Lečić, glumac

- Taj film je bio najava nečega što je zapravo već postalo normalno u Beogradu, a reč je o kriminalnom miljeu. Posle tog filma mnogi kriminalci hteli su da me upoznaju. To je bilo čudo jedno! Bio je to period pre sankcija, kad su kriminalne aktivnosti i brzo sticanje para postali uobičajeni... - završava priču Lečić.

Zbog "Boja na Kosovu" nisu hteli da se rukuju sa mnom

Branislav Lečić priča da je zbog uloge Bajazita Jildirima u filmu "Boj na Kosovu" (1989) doživljavao neprijatnosti.
- Na nekom skupu jedna žena nije htela da se rukuje sa mnom jer sam glumio Muratovog sina, ljutog protivnika srpske vojske. Bio sam u šoku! Pitao sam neke ljude zbog čega se to dešava. Rekli su mi da je to zato što sam igrao Bajazita... - kaže Branislav.

BONUS VIDEO: