11.01.2023.

16:57

Foto: printscreen

Zabava

Mašta, ljubav i srećniji svet! Dela mladog pisca Mihajla Vasiljevića nikog ne ostavljaju ravnodušnim

Rođen je u Somboru 1997. godine, završio je Ekonomski fakultet u Subotici, a trenutno živi u Beogradu.

Ovaj talentovani mladić autor je knjiga: “U prolazu”,”Sečivo”, “Zb(i)rka”, “Dijagnoza” i zbirke “Ogoljen”.

Roman “Sečivo” mladog romanopisca Mihajla jeste štivo za mlađe generacije.

Ali njegovo vreme tek dolazi, a to pokazuje njegova bogata tvorevina koju je pomoću talenta, papira i olovke pretočio u prava umetnička dela.

Mihajlo je prošle godine učestvovao i na 65. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i tom prilikom predstavio svoju zbirku “Ogoljen”, čime se pohvalio na svom Fejsbuk profilu.

Mihajlo, sa ne tako velikim životnim iskustvom, korača slobodno umetničkim svetom, a njegovi rezultati pokazuju da je na pravom putu.

U svojim delima govori o važnim društvenim pitanjima, nepravdama i životu, a sve to obojeno je maštom, snovima, ljubavlju, u nekom srećnijem svetu i vremenu. Zato njegove knjige nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ko je savijen nad knjigom, taj uspravno hoda. Stoga, ovaj mladić bi mogao biti pravi uzor budućim naraštajima, jer ne nudi ništa drugo, do onoga što je njima potrebno: produhovljenost, kulturu i svojevrsnu prenosivu magiju, koja je samo postojana u knjigama. Jer knjige imaju moć da zaustave vreme, da te vrate u prošlost ili da polete s tobom u budućnost.