01.02.2023.

11:10

Foto:

Zabava

KRIJE SE OD MEDIJA KO ĐAVO OD KRSTA! OVO JE ŽENA SLAVKA ŠTIMCA! Pobegla je u Njujork, a sada ne izlazi iz manastira! (Foto)

Uzimajući ovo u obzir, ne čudi što se o Slavkovom privatnom životu ne zna gotovo ništa, a odluku da se kloni medija podržala je i njegova supruga Vesna. Kako prenosi "Hello", Vesna je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, a ubrzo se preselila u Njujork.

- Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: "Srpske junačke pesme" i "Novi zavet". Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem - ipričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

U Njujorku je nastavila da se bavi svojim poslom, te je organizovala više samostalnih i kolektivnih izložbi, a radila je i scenografiju za moderne balete.

Ipak, ljubav prema domovini je pobedila i ona se vratila u Beograd, a kako dodaje pomenuti medij, umetnički par najčešće slobodno vreme koriste za obilazak hercegovačkih manastira.