30.03.2023.

16:15

Foto: Dejan Jevremović

Zabava

ZAVOLELI SMO IH U "TOMI", A SADA ĆEMO IH OBOŽAVATI U ULOGAMA HOLIVUDSKIH ZVEZDA - Milan Marić i Sanja Marković u ulogama Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor!

Davne 1971. godine Ričard Barton i Elizabet Tejlor posetili su Tita i Jovanku na Brionima. Posle toga više ništa nije bilo isto, cak ni na Brijunima. 

Informer

Nova predstava "Bilo jednom na Brijunima" izazvala je ogromno interesovanje publike i karte za beogradsku premijeru 7. aprila, baš kao i za prvo izvodenje 8. aprila rasprodate su u rekordnom roku, zbog čega je u Bitef teatru zakazano i novo izvođenje 12. aprila. 

Informer

"Bilo jednom na Brijunima" istražuje događaje i odnose između ove četiri ikone tog vremena prilikom njihovog susreta 1971. godine. Povod za zajednički boravak na Brionima bilo je snimanje filma "Sutjeska" u kojem je glavnu ulogu, maršala Tita, tumačio upravo Ričard Barton. 

Informer

Podaci o susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za predstavu.