17.05.2023.

23:15

Foto: Nataša Ilić

Zabava

ŠTA MUŠKARCI ŽELE, A U ŠTA SU ŽENE UBEĐENE? Jovana Milovanović i Aleksandra Stojanović u predstavi "PRETERUJEŠ" (FOTO)

U Teatru Vuk 18. maja u 19.30 biće izvedena premijera predstave "Preteruješ“, po tekstu Mine Ćirić, u režiji Milana Cerovića, u kojoj glavne uloge tumače Jovana Milovanović i Aleksandra Stojanović.

Projekat je nastao po ideji dve mlade glumice u želji za razbijanjem predrasuda i kritičkog osvrta na partnerske odnose.

Informer

Jovana Milovanović, Aleksandra Stojanović

Za cilj ima osvešćivanje muškaraca i žena i njihovih potreba kao i prepoznavanje funkcionalne zajednice, podjednako kao i tretiranje pojedinca koji se kroz svakodnevne životne okolnosti priprema za zajednicu često na pogrešan način.

Aktivno se bavi rušenjem mistifikacije šta zapravo muškarci traže, a šta su ženska ubeđenja na kojima se vekovima radilo. Kada je trenutak da shvatimo šta mi zapravo želimo?

Informer

Jovana Milovanović, Aleksandra Stojanović

Komad se bavi odlukom da se odnos izgradi i istraje u današnje vreme gde je, usled brzine življenja, lakše odustati nego se potruditi. Da li kompromis u partnerskom odnosu neminovno znači prelaženje granice jednog od partnera i sa kojim kompromisima može da se živi u srećnoj zajednici, neka su od pitanja koje postavlja ova komedija.

Adaptaciju teksta uradile su Aleksandra Stojanović i Jovana Milovanović, koje su i pisale tekst za songove, muziku je radio Nemanja Mihajlović, a scenografiju Milan Miladinović.