20.05.2023.

18:45

Foto: Informer

Zabava

PRODALA STAN U NJUJORKU KAKO BI OTVORILA FARMU! Izabela Roselini: Nisam očekivala da ću u 70 godina imati novu karijeru! (VIDEO)

Predstava se izvodi na engleskom jeziku sa titlom na srpski, a predstavlja svojevrsnu lekciju o evoluciji i glumi. Roselini istražuje kako je empatija, koja je ujedno temelj glume, neophodna za proučavanje ponašanja životinja.

Dolazak u Beograd glumice poznate po filmovima poput "Plavog somota" (1986) i "Smrt joj pristaje" (1992), vezan je za preporuku njenog prijatelja baletana Mihaila Barišnjikova, koji "ima devet pasa u Njujorku, a Isabel čitavu farmu životinja".

Ona je danas na konferenciji za medije objasnila kako je došlo do promene u njenoj karijeri i šta je nagnalo da se odluči i posveti proučavanju ponašanja životinja. 

Informer

- Dugo vremena sam radila kao maneken i glumica i kako je sa godinama bilo manje posla odlučila sam da se vratim u Univerzitet i upisala sam master životinjsko ponašanje i ta farma je rezultat mog rada. Moja umetnička duša postoji i pored toga što sam otišla na Univerzitet i vremena koje sam provela na farmi, počela sam da snimam kratke filmove koje sam objavljivala na Youtube kanalu vezano za ponašanje životinja i postala su veliki hit, pa nisam očekivala da imam novu karijeru u 70 godina svog života - rekla je Izabela 

Izabela Roselini prodala je stan u Njujorku kako bi otvorila farmu sa domaćim životinjama u jednom mestu udaljenom 100 kilometara od velike jabuke. Ona je pre nekoliko dana primila nagradu u Rimu, zvana "Davidovo delo" koja je u Italiji popularna koliko i dodela oskara.

- Za par dana sam promenila nekoliko puta vremenske zone iz Njujorka sam došla u Italiju da bih primila nagradu, nakon toga se vratila u Ameriku i evo sada u Srbiju kako bih igrala predstavu “Darvinov osmeh”.

Od porodice ima, sina do 30 godina i ćerku od 40, unuka i unuku. Svi žive blizu farme i svi su jedna velika i srećna porodica što je jako neobično za Ameriku jer znamo da se tamo deca odvajaju od roditelja već kada napune 16 godina.