12.08.2023.

22:42

Foto: printskrim youtube

Zabava

"Čini mi se da je usamljenost cena moje slobode!" Poslednji intervju Sonje Savić ledi krv u žilama

Jedna od najizuzetnijih domaćih glumica ikada, Sonja Savić, tragično je okončala svoj život u septembru 2008. godine u svom stanu u 48. godini života.

Smrt je uzrokovana prekomernom dozom nedozvoljenih supstanci u njenom organizmu.

Glumica je sahranjena u svom rodnom selu Donja Gorevnica, pri čemu nijedan od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

Sonja je bila ikona novog talasa beogradskih umetnika, koji je rušio konvencije, i živela je ispred svog vremena, često je bila nepravedno neshvaćena. Takođe je nekoliko godina provela živeći i radeći u Sloveniji, gde je uživala status velike zvezde.

- Zašto ne prolazim dobro u gradu u kojem živim i zemlji iz koje potičem, zaista ne znam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem podršku i resurse kako bih stvorila još jedan savremeni sajber mjuzikl koji bi evoluirao u klupski doživljaj, ali čini se da ovaj grad nema sklonosti prema meni. Često čujem kako me nazivaju ekscentričnom ličnošću, iako nikada nisam takva kad radim – izjavila je Sonja za medije.

Informer

 

- Nekad sam želela da se udam, da živim konvencionalan život, i da imam decu. Nikada nisam bila opsednuta muškarcima, i ipak su me optužili da imam HIV i da se drogiram. Bože, oprosti, sačuvaj i zaštiti. Možda sam u drugoj polovini svog života postala ono što su želeli da budem - izjavila je jednom prilikom.

- Čini se da je usamljenost cena moje slobode - zaključila je glumica, otvoreno govoreći o tome kako je kao dete zamišljala brak, osnivanje porodice i deljenje života s osobom koju duboko voli.

Poslednji intervju koji je Sonja dala bio je samo dva meseca pre njene smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske "Vijesti".