15.11.2023.

13:28

Foto: Insajder

Zabava

"Žarko Laušević nije želeo da mu jedna glumica bude partnerka!" Čuvena Lela iz filma "Šmeker" otkrila nepoznate detalje!

Slavni glumac Žarko Laušević napustio nas je danas, nakon teške bolesti s kojom je vodio bitku. Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece, ali i zavidnu karijeru tokom koje je proglašen jednim od najvećih velikana jugoslovenskog i srpskog glumišta.

Jedna od najupečatljivijih Lauševićevih uloga bila je ona u filmu "Šmeker", a nedavno je njegova koleginica, Maja Mitić, otkrila dosad nepoznate detalje vezane za ovo ostvarenje.

Informer

Žarko Laušević

- Znam da sam kasno saznala da se traži mlađa glumica za "Šmekera". Mislim da Lauš nije hteo da mu jedna koleginica bude partnerka, pa su naknadno tražili drugu. Tako sam se ja pojavila u Knez Mihailovoj, sva pomalo uplašena. I posle probnog snimanja mi kažu lepu vest - priča Maja.

S glumačkom ekipom ostala je u dobrim odnosima, naročito sa Žarkom Lauševićem, a najveća podrška na snimanju bio joj je ubijeni glumac Dragan Maksimović, od koga je mnogo naučila.

Informer

Žarko Laušević

- Dragan je tada uleteo u "Šmekera" posle saradnje s Piterom Brukom, koji je tada bio bog za pozorišnu i filmsku režiju, u Londonu. Mislim da je Dragan snimao neki film s njim i radio jednu predstavu. I pored sve pomoći koju mi je pružao, on mi je u pauzama pričao taj novi način rada, razvoj glume, sve ono što sam ja kasnije imala u Dah teatru. Pričao mi je o tim tehnikama, na primer, Bruk mu baca loptice da ih uhvati i pritom govori Šekspira... Strašno me je pogodilo kada sam čula na koji način je preminuo na Zelenom vencu. To su neverovatno tužne stvari. Da je izabrao drugi put za pešačenje, minut kasnije ili ranije prošao tuda, izbegao bi tu grupu momaka, i mislim da bi mnogo dao svetu glume, ne samo kod nas nego mnogo šire - zaključuje Mitićeva. 

Poznati glumac Žarko Laušević preminuo je danas, a on se poslednji put pojavio pre mesec dana na premijeri filma "Heroji Halijarda".