Autor: Informer.rs

25.08.2023.

17:30

Foto: Printscreen You Tube

Zabava

Gledali smo je u ulozi Azre u "Domu za vešanje"! Udala se za Holanđanina, a evo kako danas izgleda

Emir Kusturica, režiser kultnog filma "Dom za vešanje", je svojim delom zauvek utisnuo pečat u istoriji jugoslovenske kinematografije. Film nije ostavio neizbrisiv trag samo zato što je osvojio nagradu za režiju na uglednom Kanu Festivalu 1989. godine, već i zbog duboke ljubavne priče između likova Perhana i Azre, koja se i danas često uzima kao primer autentične, ali tragične ljubavi.

U vreme snimanja filma "Dom za vešanje", glumica Sinolička Trpkova, čuvena po ulozi Azre, imala je 23 godine. Van filmskog platna, živi u Makedoniji sa svojim suprugom, Holanđaninom Marselom, i njihovom dvoje dece - kćerkom Leonom i sinom Meglenom.

Iako je priznala da joj je uloga Azre zadavala mnogo izazova, Sinolička Trpkova je uspešno prenela lik nevine i pitome Azre na filmski ekran.

Informer

 

– Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dve, ali umesto da mi pomognu, samo su mi odmagale – rekla je glumica jednom prilikom.

Danas, gotovo 33 godina nakon što je ispričana ljubavna priča Perhana i Azre, Sinolička priznaje da se nije srela sa rediteljem Emirom Kusturicom od završetka snimanja.

Nakon "Doma za vešanje" nastavila je da snima filmove i serije, a danas radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Skoplju.