11.09.2023.

12:05

Foto: Shuterstock/Informer

Zabava

"Vređao sam policajce!" Sergej Trifunović progovorio o skandalu i zabrani ulaska u Hrvatsku!

Sergej Trifunović godinu dana ne sme da uđe u Hrvatsku niti u druge zemlje Evropske unije zbog pet prekršaja koje je napravio u dva dana.

- Dosta sam dobro, s obzirom na pakao iz kojeg sam izašao. Ovo što mi se dogodilo u poslednja dva dana je nešto najgore što mi se ikad u životu dogodilo. Verujem da to izaziva osmeh kod onih koji su mi to i želeli, jer ja se osećam silovano. U Split dolazim 20 godina. Ovo je moj drugi dom. U Beogradu su me prozvali ustašom zato što sam branio Split. Da mi se ovo dogodilo npr. u Zadru, Šibeniku, bilo gde drugde, OK, ali u Splitu?! - kaže Sergej.

Sada je kod kuće u Beogradu. Njegovi, kako kaže, najgori dani počeli su prošlog petka kada je s Miletom bio na plaži Kaštelet, na kojoj se kupa godinama. Međutim, ta plaža nije predviđena za pse.

Informer

Sergej Trifunović

- Ni ne znam da je ona zabranjena za pse. Da moj pas nikome ne smeta, on je živahan i drag i svi vole da se igraju s njim. Kada su oni stigli rekao sam im: "Nema problema, skloniću se. Dajte mi dva minuta". Naravno, odmah su mi tražili ličnu kartu - ispričao je.

Nakon provere dokumenta, policajci su zatražili da glumac i pas pođu s njima u stanicu.

- Zašto? Šta ću u stanici? Kažu da platim 200 evra zbog psa na plaži. OK. Pokažite mi znak na kom piše da pas ne sme na plažu - priča Trifunović.

Znak koji su mu pokazali je oblepljen s nekoliko nalepnica, tvrdi Trifunović i dodaje kako ga je fotografisao, a zatim pošao u stanicu.

- Ja njih jesam izvređao, ne bežim od toga - priča Sergej 24sata.hr, koji je u stanici sa psom proveo sedam sati i platio kaznu od 500 evra.

Informer

Sergej Trifunović

Kako kasnije navode iz splitske policije, Trifunović je zatim remetio mir na društvenoj mreži "objavom i isticanjem teksta neprimerenog sadržaja".

- Uz izrugivanje ujedno je omalovažio i rad radnika obezbeđenja koji, angažovani od strane Grada Splita, svakodnevno, u noćnim satima vrše službu kako bi građanima Splita, a posebno starog gradskog jezgra, omogućili nesmetano funkcioniranje i noćni mir. Upornost je iskazao i dok je u objavi ispod teksta nastavio s vređanjem i omalovažavanjem službenog lica, uprkos činjenici što je prethodnog dana, 08. septembra 2023, kažnjen zbog istog prekršaja - stoji u saopštenju.

U subotu je glumac krenuo za Beograd, ali zadržali su ga granični policajci na prelazu Bajakovo, upravo zbog objava na društvenim mrežama. Platio je tada još jednu kaznu, i to od 1.000 evra.