13.09.2023.

18:34

Foto: Dejan Živančević

Zabava

(FOTO) Više lujka nego seks simbol! Ne menja se već 30 godina, svi se pitaju je l' se mumificirala: Juga je ludela za njom

Već 30 godina je volimo i uživamo u svakom njenom ostvarenju. Kad pomislimo na Anicu Dobru jedna od prvih asocijacija je žena lafica, a druga za nju vreme kao da je stalo. I danas pleni osmehom i energijom devojčice s početka karijere, a njena lepota ne jenjava.

Anica je rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu, gde i danas živi. Godine 1977. se preselila sa roditeljima u Nemačku i do 1981. godine živela je i školovala se u Frankfurtu. Zavolela je i dobro savladala jezik, ali se vratila u Srbiju kako bi upisala glumu i od prvog dana se znalo da će postati velika zvezda. Primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića, a diplomirala je 1987. godine.

Njen talent je bio uočen jako brzo. Tokom studija je snimila prvi kratkometražni film pod nazivom "Pera Panter" sa Borom Todorovićem, a već sledeće godine je tumačila Evicu u komediji "Pokondirena tikva", dok je na završnoj godini studija snimila filmove "Ivanov", "Život radnika" i "Već viđeno". Posle ovih uloga obezbedila je sebi status jedne od najboljih glumica s ovih prostora.

Informer

Kada je diplomirala snimila je "Život sa stricem", ali i nastavak kultunog filma "Balkan Ekspres" gde smo je obožavali kao pevačicu Lili. U "Sabirnom centru" i "Metli bez drške" je osvojila gledaoce cele Jugoslavije, a najveću popularnost stekla je posle filma "Kako je propao rokenrol" gde je tumačila tinejdžerku Barbaru, koju i danas često citiramo.

Početkom devedestih Anica Dobra se vratila u Nemačku gde je nastavila da snima. U toj zemlji Anica uživa veliku popularnost.

Lista filmskih i serijskih ostvarenja Anice dobre je i više nego dugačka, voleli smo je kao Lunu u "Crnom Bombarderu", Sandru u filmu "Nataša", Jelenu u "Klopci", Anicu u filmu "Ljubav i drugi zločini", ali u serijama "Otvorena vrata", "Ubice mog oca" i "Koreni"…

Zajedno sa njenim poslovnim ostvarenjima nizale su se i nagrade koje su potvrđivale njen posebni talenat, a domaća publika Anicu svih godina voli i prati u pozoroištu gde je igrala u predstavama među kojima su: Mala, Očevi i Oci, Urnebesna tragedija, Mizeri…

Informer

O ljubavnom i privatnom životu Anice Dobre se jako malo zna.

Udata je za Miodraga Miću Softića, predsednika fudbalskog kluba "Dorćol", sa kojim ima ćerku Minu. Ona je krenula maminim stopama, i takođe je gumica.

Porodica i živi na Aničinom rodnom Doćolu.

Njena ćerka Mina se nakon udaje odselila, a Anica je postala baka.

"Više lujka nego seks simbol"

Anica važi za jednu od najlepših glumica u regionu. Pre 30 godina je cela Jugoslavija bila zaljubljena u nju, ali i danas nije mnogo drugačije. Iako je ove godine napunila 60 godina, Anica ne gubi ni duh ni osmeh one devojčice s početka karijere, ali za sebe ipak kaže da je "više lujka nego seks simbol".

Informer

Za vreme pandemije rekla je nešto što jako dobro oslikava njen duh.

- Imam ljude oko sebe koji hrane moju vedrinu i daju optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva. Našla sam mudru misao Duška Radovića: ‘Sumorni neki dani. Sad je dobro imati prijatelja, jednostavnog, vedrog, veselog, lekovitog. Da nas nauči šta je važno, a šta nevažno u životu. Da nas lupi šakom po ramenu i da od tog udarca ozdravimo'.

Zanimljivosti o Anici Dobri

Jedan od hobija poznate glumice u kom je pronašla sebe je uzgajanje začinskog bilja. Sem toga, ona veliki značaj pridaje prirodi.

- Pet puta godišnje pijem čaj od svežeg đumbira, a kada snimam, on je obavezan svakog dana. U veliki termos ubacim malo limuna ili meda, i u svakom trenutku je pored mene. Obično sabijem dve litre - rekla je jednom prilikom.