14.09.2023.

09:23

Foto: Miloš Rafailović

Zabava

Vandali joj ne daju mira! Tinska poslala pismo nadležnim organima: "Eksplodiralo je pored mog unuka!"

Tinska  je našoj redakciji prosledila mejl koji je poslala Opštinskom javnom tužilaštvu, a mi vam ga prenosimo u celosti.

"Povodom dva nemila događaja u mojoj kući u Debeljači i nakon tekstova u medijima, izjava OJT Pančevo je u najmanju ruku opasna jer daje zeleno svetlo vandalima da slobodno nastave sa svojim divljaštvom.

Naime, u njoj se spominje petarda pronađena nakon drugog napada pred kućom, ali se ne obraća pažnja na eksplozivnu, rukom napravljenu napravu, koja je dva dana ranije u 21:40 uletela uz jaku eksploziju u moje dvorište i eksplodirala pola metra od mog unuka sa jedne strane i tik uz veš koji se sušio sa druge.

Moglo je da se dogodi da se veš zapali i da izazove požar. Da li bi povređeno dete ili požar onda bilo krivicno delo?

U ovom malom selu nemoguće je da iskusan policajac i forenzičar odmah ne pronađe počinioce, osim ako oni nisu zaštićeni i njihov identitet se krije.

Molim vas da postupite kako zakon nalaže i da kaznite počinioce, te da zaštitite moju porodicu kao i druge ljude koji ovde žive u strahu od huligana što je vaša dužnost.

Ja sam naravno u kontaktu sa mojim advokatom i nećemo dozvoliti da ovo prođe kao da se nije dogodilo."

Informer

 

Podstimo, nakon što su mediji preneli da je na kuću Jelene Tinske izvršen napad bombom, kontaktirali smo slavnu glumicu i balerina koja je za Informer objasnila šta se zaista dogodilo u Debeljači, gde poseduje kuću.

U Debeljači gde je svake noći zabava za mlade bacanje petardi, što je strašno. Petarde lete po ulicama, ljudi ne mogu da spavaju, životinje laju. Jako je dramatično. Pre izvesnog vremena napisala sam da u mesnoj zajednici imamo kancelariju na kojoj piše policija, ali u njoj ne radi niko, tako da ako vam se nešto desi, vi morate zvati Kovačicu. To jeste pet minuta odavde, ali nije na kraju ulice. Moja žalba je naišla na osudu okoline. To je samo jedan razlog zbog koga mislim da sam napadnuta. Događa se još nešto paralelno. Nedavno je izvršen atak na jednu kucu, kada joj je iščupan rep. Ja znam ko je to uradio, ali neću reći jer nisam videla. Oni su pre nedelju dana potrovali silne pse i bacili u kontejner. I to sam napisala. Ja sam zbog toga svima njima trn u oku - priča Tinska, pa dodaje:

Pre nekoliko dana, sedela sam sa unukom, kada je u dvorište upalo nešto vatreno što je eksplodiralo. Pola metra od mog unuka. Bacili su napravu koju je neko ručno napravio. Bacili su mi molotovljev koktel. Nisam zvala policiju te noći, ali se nakon dva dana dogodila ekspozija što je moja kamera snimila. Forenzičar je morao da reaguje i cele noći su slikali i ispitivali. 

Pitali smo Jelenu i da li sumnja na nekog od svojih sugrađana:

- Sumnjam, da, ali ne mogu da kažem ko je. Srećem te ljude, ovo je malo mesto, svi se poznaju. Policija će ispitati - zaključuje ona za Informer.

Tagovi: