22.09.2023.

22:15

Foto: ATA Images

Zabava

"Srećna sam jer si otišao mirno, u snu!" Jagoševa prva supruga se oprostila od njega, podelila zajedničku uspomenu koja slama srca (FOTO)

Poznati reditelj Jagoš Marković preminuo je u 58. godini. Kako Informer saznaje, reditelj je preminu u snu, nakon što mu je srce stalo. 

- Jagoš je preminuo u snu. Noćas je zaspao i nije se probudio. Najverovatnije mu je srce stalo - rekao je izvor za Informer. 

Informer

 

Od Jagoša se opraštaju mnoge pozante ličnosti, a sada se oglasila i njegova bivša supruga Aleksandra Glovacki. 

Ona je na Fejsbuku podelila njihovu zajedničku fotografiju iz mladosti i emotivnim rečima se oprostila od njega. 

- Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu - napisala je ona.

Pozorišna kritičarka, dramaturškinja i urednica u Redakciji kulture Radio Beograda 2, Aleksandra Glovacki, prepoznatljiva po kritikama kojima podiže standard profesije, autorka je i nekoliko drama ("Kamen ljubavi sa dna mora", "Vilinska kočija") i niza dramatizacija, od kojih je jedna od poslednjih bio Dimin roman "Tri musketara" prema kojoj je u Pozorištu mladih nastala istoimena predstava. Pamti se i njena dramatizacija Bokačovog "Dekamerona", postavljena u Somboru ("Dekameron - dan ranije"). Dobitnica je i nagrade "Niko Garone" koju dodeljuje smederevsko pozorište "Patos".